Coșmarul din La Palma nu s-a încheiat. Lava vulcanului Vieja a ajuns la Ocean

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Lava Vulcanului din La Palma a ajuns la Ocean. Fenomenul devine tot mai periculos
Lava Vulcanului din La Palma a ajuns la Ocean. Fenomenul devine tot mai periculos

Coșmarul localnicilor din La Palma este departe de a se fi încheiat. Lava vulcanului Vieja erupe de zece zile și a „măturat” tot ce a găsit în cale. În noaptea de marți spre miercuri a ajuns la Ocean, la Plaja Nueva, un fenomen extrem de periculos, spun specialiștii în mediu.

Localnicii din La Palma nu își mai găsesc liniștea de zece zile. Sunt evacuați, cu locuințele și culturile agricole distruse, după ce lava vulcanului Vieja erupe neîntrerupt. În noaptea de marți spre miercuri a ajuns la Ocean, la Plaja Nueva, un fenomen periculos pentru mediu și populație, relatează Agerpres. Contactul dintre lava fierbinte și apă va produce gaze toxice.

Guvernul spaniol a luat măsuri în acest sens.  A dispus o "rază de excludere de două mile marine" în perimetrul locului unde  este semnalat că va ajunge lava, menționează sursa citată.

Autoritățile spaniole au alocat suma de 10,5 milioane de euro pentru sprijinul victimelor din La Palma, în special pentru cumpărarea sau construcția unor noi locuințe. 

Lava vulcanului din La Palma au afectat peste 600 de locuințe și 300 de ha de teren. Din fericire, nu s-au înregistrat decese, însă, 6000 de oameni au fost nevoiți să părăsească această zonă. Insula La Palma este cunoscută pentru turism și pentru plantația de banane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel