Coronavirus. Transportul rutier a fost suspendat pe relaţia Italia

Andreea Cosma |
Data publicării:

Operatorii de transport rutier internaţional, regulat, regulat special, ocazional, au fost notificaţi în legătură cu obligativitatea de a suspenda transportul rutier pentru toate cursele spre şi dinspre Italia, începând 10 martie, ora 12,00, până pe 31 martie ora 12,00, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri, de Biroul de presă al Prefecturii Suceava.

Totodată, în contextul evoluţiei infecţiilor cu coronavirus a fost solicitată de la toate UAT-urile din judeţ, în regim de urgenţă, o situaţie privind numărul persoanelor venite din Italia în ultimele 14 zile, indiferent de modul de călătorie, terestră, aeriană sau maritimă.

De asemenea, s-au făcut demersuri în scopul identificării, pe unităţi administrative, a persoanelor plecate în Italia, fiind înaintată în acest sens o adresă către Direcţia Judeţeană de Statistică, precum şi către toate primăriile din judeţ. Totodată s-a solicitat primăriilor să întreprindă toate demersurile necesare pentru informarea agenţilor economici din domeniul turismului, cu puncte de lucru în localitate, asupra necesităţii de a aduce la cunoştinţa clienţilor toate riscurile asumate prin tranzitarea sau şederea în Italia, ca ţară de destinaţie turistică.

Au fost transmise adrese către primăriile din judeţul Suceava prin care s-a solicitat punerea în aplicare a prevederilor hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă referitoare la posibilitatea desfăşurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, acolo unde este posibil.

Totodată, a fost transmisă o circulară către Camera de Comerţ şi Industrie Suceava cu privire la necesitatea de a disemina către agenţii economici privaţi din judeţ hotărârile CNSSU şi CJSU Suceava conform cărora aceştia trebuie să analizeze posibilitatea desfăşurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, conform reglementărilor din Codul Muncii şi Legea 81, privind activitatea de telemuncă.

De asemenea, începând cu 11 martie, se suspendă cursurilor din toate unităţile de învăţământ preuniversitar pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel