Coronavirus. Sute de mii de măşti defecte importate din China, retrase de autorităţile olandeze

Andreea Cosma |
Data publicării:

Olanda a retras sute de mii de măşti importate din China şi distribuite în spitalele olandeze pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, deoarece nu răspundeau criteriilor de calitate, a informat sâmbătă Ministerul Sănăţii, notează AFP.

După ce a primit la 21 martie "o livrare a unui fabricant chinez de măşti cu un certificat de calitate KN95, ministerul a fost avertizat că, în cursul inspectării, calitatea acestei încărcături nu a corespuns criteriilor", a declarat ministerul într-un comunicat remis agenţiei France Presse.

O parte a acestei încărcături a fost livrată unor prestatori de servicii de sănătate, restul încărcăturii a fost pus imediat în aşteptare şi nu a mai fost distribuit, a adăugat documentul.

"Al doilea test a dezvăluit că măştile nu corespund normelor de calitate. S-a luat decizia de a nu se mai folosi integral acest transport", a declarat ministerul, adăugând, că pe viitor, "noile livrări vor fi supuse unui test suplimentar".

Măsura a afectat aproape jumătate dintr-un lot de 1,3 milioane de măşti de tip FFP2, 600.000 de unităţi, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.

Măştile defecte nu se închid corect pe faţă ori au membrane - filtre foarte fine care trebuie să oprească particulele virale - care nu funcţionează corect, a subliniat NOS.

Sâmbătă, ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat că a comandat "peste un miliard" de măşti, în principal din China, pentru a face faţă pandemiei de COVID-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel