Coronavirus Marea Britanie: BOOM de noi cazuri COVID. Aproape 20.000 de cazuri în 24 de ore

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bilant Covid
Bilant Covid

Marea Britanie a raportat miercuri 19.724 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, o creștere de aproape 2.490, față de ziua precendetnă, arată datele guvernului britanic, relatează Reuters.

Potrivit datelor guvernului, Regatul Unit a înregistrat de asemenea 137 de noi decese, în scădere față de marți când au fost raportate 143. Noile date au apărut în contextul în care noi restricții locale urmau să intre în vigoare în anumite zone ale țării pentru a oprit răspândirea coronavirusului.

Premierul Boris Johnson spune că în spitalele din Marea Britanie, sunt acum mai mulți bolnavi de Covid decât erau în martie, când a fost impusă carantina la nivel național.  Și mai tulburător, de patru săptămâni la rând a crescut numărul deceselor.

În acest sens, premierul britanic a anunţat luni introducerea unui sistem cu trei niveluri care presupune noi restricţii precum închiderea unor baruri şi a sălilor de sport în zonele de mare risc, în condiţiile în care numărul de cazuri de COVID-19 creşte accelerat în Regatul Unit. Sistemul cu trei niveluri anunţat în parlament este o tentativă de a standardiza restricţiile de multe ori complicate şi creatoare de confuzii pe teritoriul Angliei. Noul sistem nu se va aplica şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care îşi adoptă propriile măsuri de protecţie în contextul pandemiei. Deputaţii vor trebui să voteze asupra acestei decizii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel