Coronavirus Italia. Guvernul interzice, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doi italieni sunt primii europeni răpuși de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani și o femeie de 75 de ani, care provin din localități mici de munte. 

În regiunile Lombardia şi Veneto, unde trăiesc și comunități mari de români, autorităţile au luat măsuri speciale de prevenție. Au declarat carantină în zece localităţi, au închis școlile și anulează orice manifestaţii publice.

Oficialii italieni sunt în alertă mai ales că numărul cazurilor de îmbolnăvire s-a dublat în numai 24 de ore. 76 de persoane au fost testate pozitiv.

Citește și MAE, anunț despre existența românilor infectați cu noul coronavirus în zonele afectate din Italia

Executivul italian a aprobat, sâmbătă, o serie de măsuri extraordinare pentru a încerca să oprească răspândirea coronaviruslui în nordul ţării. Până în prezent, aici au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare.

 

Interdicţia de a intra şi de a părăsi 11 localităţi

 

Între măsurile luate se numără interdicţia de a intra şi de a părăsi 11 localităţi considerate epicentrul epidemiei.

Conte a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d'Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo 'Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Citește și Coronavirus Italia. Mărturia unei românce: „Vrem să plecăm în România, dar suntem conștienți că nu putem fără o testare"

Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. A fost ordonată suspendarea lucrului, a cursurilor şcolare şi a evenimentelor publice.

Autorităţile din Italia s-au mobilizat şi au ridicat în regiunea Veneto, în doar câteva ore, un spital de campanie, format din 12 corturi, gata să primească aproape o sută de pacienţi infectaţi cu temutul COVID 19. În rândul populaţiei din zonă, unde există şi o mare comunitate de români, s-a instaurat panica. Străzile micilor oraşe aflate în carantină sunt pustii. Oamenii se tem să mai iasă din case.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel