Coronavirus în SUA: În New York, numărul de cazuri a atins un nou record

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Numărul de cazuri de coronavirus în statul New York a ajuns miercuri la un nou record, apropiindu-se de 150.000, depăşind Spania la numărul de infecţii, potrivit Reuters.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a ordonat coborârea în bernă a drapelului în stat, în memoria celor decedaţi. „Acest virus i-a atacat pe cei vulnerabili şi pe cei slabi şi este treaba noastră ca societate să-i protejăm pe cei vulnerabili", a spus oficialul.

Statul New York are 149.316 cazuri raportate comparativ cu cele 146.690 din Spania, potrivit unui raport al Reuters. Statele Unite au înregistrat aproape 420.000 de cazuri de coronavirus şi mai mult de 14.300 de decese.

 

New York „a îndoit curba" şi a obţinut un anumit control

 

Cuomo a spus că 779 de persoane au murit ziua trecută în statul său, în timp ce Phil Murphy, guvernatorul din New Jersey, a declarat că 275 au murit, cifrele anunţate miercuri depăşind recordurile înregistrate cu doar o zi mai devreme.

În ciuda numerelor sumbre, Cuomo a spus că tendinţele generale rămân încă pozitive. Cuomo a menţionat o scădere a spitalizărilor şi alte date ca dovadă că New York „a îndoit curba" şi a obţinut un anumit control asupra ratei de infectare.

Cuomo a spus că numărul de decese va continua la nivelul actual sau va creşte in zilele următoare, deoarece mor pacienţii în stare critică, internaţi de mai bine de o săptămână şi cei conectaţi la ventilatoare pentru a-i ajuta să respire, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel