Coronavirus. Spania interzice toate cursele aeriene din Italia

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul spaniol a decis marţi să interzică toate zborurile între Italia şi Spania până la 25 martie pentru a limita propagarea noului coronavirus, în contextul în care numărul persoanelor contaminate continuă să crească, potrivit jurnalului oficial de la Madrid, informează AFP şi Reuters.

Măsura va intra în vigoare de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi va continua până pe 25 martie, la miezul nopţii. "Realizarea de zboruri directe între orice aeroport situat în Italia şi orice aeroport situat în Spania este interzis de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi până pe 25", se menţionează în ordonanţa guvernului lui Pedro Sanchez.

Textul prevede totuşi excepţii, în special pentru avioanele cargo, zborurile umanitare sau medicale.

Această măsură drastică intervine în contextul în care numărul de cazuri a cunoscut o creştere considerabilă în ţară din acest weekend. Potrivit unui ultim bilanţ comunicat marţi la prânz, numărul persoanelor contaminate de virus în Spania a crescut de la 1.204 luni seară la 1.622 şi numărul morţilor a crescut de la 28 la 35. Practic, numărul de cazuri s-a triplat de duminică.

În contextul acestei creşteri, regiunea Madrid, cea mai afectată din ţară, a decis luni seară să închidă toate şcolile şi universităţile începând de miercuri, timp de două săptămâni. O decizie similară a fost luată în capitala Ţării Bascilor, Vitoria, şi în regiunea vecină Rioja.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel