Coronavirus. Regatul Unit înregistrează 351 noi DECESE. Boris Johnosn încă vrea redeschiderea şcolilor în ciuda recomandărilor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministerul britanic al Sănătăţii a anunţat vineri încă 351 de decese provocate de noul coronavirus în Regatul Unit, unde bilanţul morţilor ajunge acum la 36.393, fiind de asemenea confirmate 3.287 de noi contagieri, o creştere faţă de cele 2.615 cazuri de COVID-19 anunţate joi, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Numărul total al contagierilor a ajuns în Regatul Unit la 254.195, al patrulea la nivel mondial, după SUA, Rusia şi Brazilia.

Cu toate acestea, guvernul premierului Boris Johnson îşi menţine planurile de a redeschide şcolile din Anglia, măsură pe care unii medici şi zeci de administraţii municipale o consideră prematură în condiţiile evoluţiei epidemiei. Scoţia şi Irlanda de Nord au decis că şcolile s-ar putea redeschide în aceste provincii nu mai devreme de luna august.

Guvernul britanic a mai anunţat vineri că, potrivit estimărilor sale, rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cuprinsă în Regatul Unit între 0,7 şi 1, valoare comparabilă cu cea din săptămâna precedentă, dar mai mare faţă de săptămâna anterioară, când era cuprinsă între 0,5 şi 0,9. Această rată de reproducere este un parametru atent urmărit în evaluarea evoluţiei epidemiei şi în deciziile privind relaxarea restricţiilor antiepidemice, o valoare sub 1 însemnând că, în medie, o persoană infectată poate să infecteze mai puţin de o persoană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al premierului Boris Johnson, măsurile de relaxare a restricţiilor antiepidemice ar putea fi aplicate în mod diferenţiat în funcţie de evoluţia epidemiei în diferitele zone ale ţării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel