Coronavirus: Numărul îmbolnăvirilor şi deceselor din Franţa, în continuă scădere

Andreea Cosma / 3 mai 2020, 23:41 Salveaza PDF Comentarii
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Noul coronavirus a provocat în ultimele 24 de ore în Franţa încă 135 de decese, astfel că totalul deceselor cauzate de COVID-19 în această ţară ajunge la 24.895, dar se menţine tendinţa în scădere din ultimele zile, a anunţat duminică Ministerul francez al Sănătăţii, informează AFP.

Din aceste decese 15.583 au survenit în spitale şi 9.312 în instituţii ''medico-sociale'', precum centrele pentru persoanele vârstnice.

Numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la terapie intensivă este de 3.819, scăzând cu numai opt faţă de ziua precedentă, capacitatea unităţilor de terapie intensivă fiind în continuare depăşită.

Citeşte şi: Franţa NU va impune carantină pentru cetăţenii care vin din UE, spaţiul Schengen sau Regatul Unit

Dar a continuat şi scăderea numărului noilor cazuri confirmate, acesta fiind de 297 în ultima raportare.

De asemenea, Ministerul francez al Sănătăţii a anunţat că a observat o scădere a circulaţiei virusului în trei departamente ale ţării, respectiv Gers, Loire Atlantique şi Mayenne, astfel încât acestea au fost reclasificate în harta de risc avută în vedere pentru aplicarea începând din 11 mai a măsurilor de relaxare a restricţiilor instituite pentru a stopa epidemia.

Astfel, la ora actuală 32 de departamente ale Franţei sunt în zona ''roşie'', 19 în zona ''portocalie'' şi 50 în zona ''verde'', criteriile care stau la baza acestei clasificări ţinând cont în special de circulaţia activă a virusului şi de capacităţile libere la terapie intensivă. Practic toată coasta Atlantică şi partea de sud a Franţei se află în zona verde, în timp ce o fâşie din nord, plus zona pariziană, şi mai ales partea de nord-est rămân în zona roşie, cea mai afectată de epidemie.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

24 mai 2020, 19:20 in Știri
Horoscop, luni, 25 mai 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy