Corina Creţu: "Nu e normal ca un MINISTER să dezinformeze. Să mă ATACE, dar să facă"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, spune că Guvernul României a minţit când a spus că a trimis proiectele de studii de fezabilitate pentru spitalele regionale. 

Corina Creţu susţine că reprezentanţii Comisiei Europene s-au oferit să ajute autorităţile române cu studiile de fezabilitate pentru diverse proieicte de infrastructură.

"Ne-am oferit la noi, la Comisia Europeană, să facem studiile de fezabilitate pe această etapă de programare pentru Autostrada A8, care ar lega Moldova de vestul european. Interesul nostru, la Comisia Europeană, e ca toate aceste lucruri să se facă. Avem toată flexibilitatea. În privinţa spitalelor regionale eu sunt exasperată că de doi ani de zile nu progresăm. Comisia Europeană nu a primit nici până în acest moment o propunere de proiect major pentru cele trei spitale regionale pe care le-am semnat în 2015, în programul operaţional regional", a declarat Corina Creţu la Realitatea Tv.

 

Corina Creţu: "Să mă atace, dar să facă"

 

Comsiarul european a mai spus că s-a întâlnit cu eurodeputatul PNL, Jean Marinescu, care i-a dat o scrisoare pe care a primit-o ca răspuns de la Ministerul Sănătăţii.

"Am fost absolut şocată să văd în această scrisoare lucruri care dezinformează populaţia. Aici scrie că proiectele studiilor de fezabilitate a fost trimise la comisie din decembrie. Am verificat, nu s-a notificat oficial. Comitetele de monitorizare ale programelor regionale s-au întâlnit în 14 februarie, unde autorităţile de management doar au menâţionat că se lucrează la studiile de fezabilitate, unde aici scrie că au fost trimise deja la comisie.

Nu e normal ca într-o scrisoare a unui minsiter, în fiecare paragraf să nu spui ce vrei să faci cu spitalele regionale şi să dai vina pe Comisia Europeană. Pentru că eu am avut toată flexibilitatea şi am primit numai atacuri. Nu am nicio problemă, să mă atate, dar să le facă", a mai declarat comsiarul european pentru aceeaşi televiziune.

 

Corina Creţu: "Am fost jignită pentru că le-am spus cifra corectă"

 

Comisarul european susţine că atacurile din partea membrilor PSD au început atunci când a atras atenţia că Guvernul dezinformează în legătură cu sumele alocate studiilor de fezabilitate pentru spitalele regionale.

"Luni a trimis o nouă scrisoare doamnei prim-ministru, pentru că nu am primit niciun răspuns la scrisoarea din aprilie 2018, în care am rugat-o să spună cum să procedeze cu cele 300 milioane de euro care sunt alocate pentru cele trei spitale regionale. A fost semnat programul operaţional regional în 2015. (...) Între timp, ca urmare a iniţiativei mele unde, împreună cu ministrul Vlad Voiculescu, am adus la aceeaşi masă Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii, Guvernul a demarat această procedură de realizare a studiilor de fezabilitate.

Momentul rupturii mele şi când am început să fiu jignită, a fost momentul în care s-a spus că aceste studii de fezabilitate costă 120 de milioane de euro. Iar inclusiv comunicatul Băncii Europene de Investiţii spune clar că s-a pornit cu un contract de 1,5 milioane de euro, în final s-a ajuns la 1,8 milioane. Deci e o diferenţă de la 1,8 la 120 de milioane foarte mare. Şi atunci am crezut că este de datoria mea să spun că nu e cifra corectă. Nu am înţeles de ce a trebuit să fiu atacata două săptămâni la rând pentru că am spus că studiile de fezabilitate au costat doar 1,8 milioane de euro", a mai spus Corina Creţu, în emisiunea "Talk News" de la Realitatea TV.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel