Corina Crețu: Miniștrii PSD ieșeau din biroul meu și spuneau că au nevoie să primească undă verde de la București pentru proiecte

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Comisarul european Corina Crețu, candidat al Pro România la alegerile europarlamentare, i-a acuzat pe miniștrii PSD că cer aprobare de la partid înainte de a lua decizii și că au nevoie să primească undă verde de la București.

”Sunt o social-democrată europeană. Am fost memebru al Parlamentului European, am fost europarlamentar, sunt comisar pentru politică regională. Aș putea spune foarte multe lucruri bune pe care le-am început împreună cu Guvernul Ponta, cu ministrul Economiei de atunci, Mihai Tudose, cu ministrul Ioan Rus. Am adoptat masterplanul de transport, am adoptat proiectul celor trei spitale regionale, foarte multe lucruri bune care au rămas doar pe hârtie pentru că, după aceea s-au schimbat cinci guverne, 62 de miniștri în ultimii doi ani. 

Deși aș putea să vă spun despre foarte multe bune, dar din păcate aș vrea să vorbesc despre miliardele de euro pe care le pierdem, despre câte spitale, școli, drumuri am fi putut face în acești ani sau am putea face dacă s-ar folosi banii europeni care nu sunt folosiți. Nu sunt folosiți pentru că sunt controlați, pentru că există reguli europene, pentru că e nevoie de transparență, de a da socoteală cum este cheltuit banul public. De aceea nu se folosesc. 

 Am aprobat tot ce s-a depus de Guvernul României, care înseamnă doar 20% din cele 30 de miliarde de euro care sunt la dispoziția României pentru perioada 2014-2020. Iată, suntem în mai 2019, cu această rată de cheltuire. 

Pe masa mea vin proiectele și solicitările de finanțare din toate cele 28 de state membre și știu câte șanse artăm și câte oportunități și cum am intrat în UE cu prestigiul Guvernului Ponta și cum acum o să ne luptăm să ne recăpătăm prestigiul și să negociem, să fim respectați în continuare în Uniunea Europeană pentru că avem nevoie de aliați și de prieteni, nu avem nevoie de jigniri. 

Ca să putem face bine României, trebuie să mergem cu toții la vot și să începem adevărata schimabare. Trebuie să schimbăm acest guvern incompetent de marionete care ies din biroul meu și spun că au nevoie să primească undă verde de la București. Nu mi s-a întâmplat cu niciun ministru așa ceva”, a declarat Corina Crețu la Buzău la lansarea candidaților PRO România pentru alegerile europarlamentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel