Corina Crețu îl LAUDĂ pe președintele Iohannis și transmite un mesaj pentru GUVERNUL DĂNCILĂ

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a scris pe pagina de socializare că se bucură de faptul că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru Președinția română. În plus, Crețu scrie că atât ea, cât și Comisia Europeană, sunt gata să sprijine autoritățile române odată cu preluare președinției Consiliului UE.

Corina Creţu atrage atenția că următoarele șase luni ar putea să ajute România pentru a soluționa anumite dosare prioritare.

„Pentru prima oară de la aderarea la Uniunea Europeană, România deține de astăzi Președinția Consiliului Uniunii Europene. Țara noastră face parte din trio-ul de Președinții rotative ale Consiliului UE, alături de Finlanda și Croația. Acest mandat de șase luni are loc într-un moment plin de provocări, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru ca România să folosească toate oportunitățile pentru a avansa în negocierea dosarelor prioritare, inclusiv în ceea ce privește politica de coeziune pentru perioada 2021-2027.

În calitate de Comisar European pentru politică regională, mă bucur să constat că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru Președinția română, care de altfel se desfășoară sub moto-ul „Coeziunea, o valoare comună europeană“. Acest lucru demonstrează impactul clar pe care această politică a solidarității l-a avut în ultimii ani în România, contribuind esențial la îmbunătățirea vieții românilor.

Ca și până acum, atât eu personal, cât și Comisia Europeană, suntem gata să sprijinim cu tot ce putem autoritățile române pentru a avea o Președinție de succes, care să contribuie la consolidarea proiectului european și la creionarea unui viitor mai bun al Uniunii Europene. Mult succes!”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel