Copiii românilor din Italia pot învăța limba română în școlile italiene. Ambasada României: "Termen limită de înscriere la cursuri"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Copiii românilor din Italia pot învăța limba română în școlile italiene. Părinții îi pot înscrie doar până pe 8 mai 2023.

Românii din Italia care își doresc ca copiii lor să învețe limba română chiar la școala la care merg trebuie să se înscrie la cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR). Potrivit unui mesaj al Ambasadei României în Italia, data limită până la care se fac înscrierile este 8 mai, urmând ca toate cererile să fie centralizate și transmise Institutului Limbii Române.

Limba română în școlile italiene

 

"Copiii români pot învăța limba română în școlile italiene

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până când vă puteți înscrie copiii la cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR) care se vor desfășura în școlile din Italia, pe parcursul anului școlar 2023-2024.

Cum procedez?

Până pe 8 mai 2023, depuneți o cerere la secretariatul școlii unde învață copilul dvs., prin care solicitați ca școala să găzduiască programul LCCR (il corso di Lingua, Cultura e Civiltà Romena) în anul școlar următor și vă dați acordul pentru participarea copilului dvs. la acest curs.

În situația în care școala primește un număr suficient de cereri pentru constituirea uneia sau mai multor grupe organizate pe criterii de vârstă (cel puțin 7 copii pentru grupa de grădiniță, respectiv cel puțin 15 elevi pentru școala primară, gimnazială și liceu), va transmite Inspectoratului Școlar Regional (Ufficio Scolastico Regionale) și Ambasadei României în Italia adeziunea la programul LCCR.

Când aflu dacă școala în care învață copilul meu beneficiază de programul LCCR?

Ambasada României în Italia va centraliza toate cererile sosite din partea școlilor de pe teritoriul italian până la data de 8 mai 2023 și le va transmite Institutului Limbii Române.

Institutul Limbii Române va decide, în funcție de alocarea bugetară și de numărul de profesori români disponibili în Italia, numărul de grupe LCCR care se vor organiza. Aceste date vor fi publicate la începutul anului școlar 2023-2024.

Informații suplimentare găsiți aici: https://roma.mae.ro/node/949 ", este mesajul postat pe contul oficial de Facebook de către Ambasada României în Italia.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel