Controversă în Italia după ce o familie de români a pus cârnații la uscat pe balcon 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: RadioRTM.it
sursa foto: RadioRTM.it

Ziariștii de la o publicație locală au fotografiat balconul unui apartament unde sunt întinși cârnații românești tradiționali, puși la uscat. 

Românii care au plecat peste granițe au luat cu ei și tradițiile românești: tăiatul porcului, realizarea cârnaților de casă și punerea lor la uscat. De obicei, în preajma sărbătorilor, tradițiile românești, de multe ori neînțelese în Vestul Europei, nasc controverse. 

"Dacă se usucă hainele de ce nu se pot usca și cârnații? Se întâmplă la Modica, în inima orașului și exact în Viale Medaglie d'Oro, unde o familie de români a decis să atârne mai multe „șnururi de cârnați” pe sârmele unde rufele sunt de obicei atârnate la uscat. Este un sistem străvechi de transformare a cârnaților proaspeți în cârnați uscati datorită temperaturilor reci," notează publicația RadioRTM

Mulți cititori au luat apărarea familiei de români

 

Dacă pentru unii, această imagine a fost ciudată, pentru alți italieni nu a fost nimic atât de bizar. Aceștia spun că sunt numeroase regiuni din Italia unde cârnații se pun la uscat. 

"Lăsarea cârnaților la uscat este, de asemenea, o veche tradiție siciliană. Românii nu sunt necivilizați atunci când fac asta," a răspuns un internaut. 

"Nu văd nimic izbitor, mergând înapoi cu 50 de ani am făcut poate mai rău, în Calabria în zona Scaletta, Diamante, am făcut adevărate întinderi de ardei iute uscat, dar atunci nu s-a făcut nici o știre," a comentat un alt internaut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel