Controalele la frontiera franco-spaniolă se ÎNĂSPRESC. Macron, semnal clar de luptă împotriva terorismului

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Emmanuel Macron merge joi la prânz la frontiera franco-spaniolă pentru o vizită dedicată „consolidării controalelor la frontieră. Spania este una dintre principalele porţi pentru imigranţii ilegali către Franţa, care sosesc pe coastă din nordul Africii.

Emmanuel Macron merge joi la prânz la frontiera franco-spaniolă la pasul Perthus, în Pirineii Orientali, pentru o vizită dedicată „consolidării controalelor la frontieră”, ca parte a luptei împotriva imigraţiei ilegale şi împotriva terorismului, a anunţat Palatul Elysée.

Însoţit de ministrul de interne Gérald Darmanin şi de secretarul de stat pentru afaceri europene Clément Beaune, el va vizita un punct de control la frontieră pentru vehiculele care intră pe teritoriul francez şi va vizita Centrul pentru cooperare poliţienească şi vamală (CCPD) din Perthus.

Spania este una dintre principalele porţi pentru imigranţii ilegali către Franţa, care sosesc pe coastă din nordul Africii.

Şeful statului francez a solicitat marţi un răspuns european comun împotriva terorismului, a doua zi după atacul islamist de la Viena care a lăsat în urmă patru morţi şi după trei atacuri recente în Franţa, inclusiv asasinarea profesorului Samuel Paty pentru afişarea caricaturilor cu Profetul Mohamed. Mai multe dintre atacurile recente din Europa evidenţiază deficienţele cooperării europene, în special în domeniul serviciilor de informaţii.

Pentru Paris, toate ţările europene sunt acum potenţiale ţinte ale atacurilor teroriste.„Ameninţarea teroristă este puternică (...) şi afectează toată Europa de Vest”, avertizează ministrul francez de interne, Gerald Darmanin.

Cele 27 de state se străduiesc să îşi consolideze cooperarea în acest domeniu, fie în ceea ce priveşte „deţinerea de arme, finanţarea terorismului, eliminarea conţinutului terorist de pe internet, informaţii despre pasagerii zborului, fişiere Schengen sau chiar schimburi de informaţii judiciare cu Europol”, a declarat pentru AFP Laurent Nunez, coordonatorul naţional de informaţii şi lupta împotriva terorismului.

Emmanuel Macron şi cancelarul austriac Sebastian Kurz au planificat, de la începutul săptămânii o videoconferinţă dedicată luptei europene comune împotriva terorismului, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

28 noi 2020, 17:13 in Știri
Mama lui Mircea Geoană a murit

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy