CONTRE dure la Antena 3. Kovesi, ATACATĂ și APĂRATĂ în BĂTĂLIA pentru Parlamentul European

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Răzvan Dumitrescu îi are ca invitați, în această seară, la „Subiectiv față în față”, pe candidații de la alegerile europarlamentare din 26 mai: Claudiu Manda (PSD), Norica Nicolai (ALDE), Vlad Nistor (PNL) și pe Dragoș Tudorache (Alianța 2020 USR - PLUS).

Întrebați despre susținerea fostei șefe DNA la Parchetul European, aceștia au avut păreri diferite.

Claudiu Manda: „Înțeleg că la Parlamentul European se poate să votezi politic și să asumi noi, PNL, USR, ceilalți... iar în România ieși în stradă să protestezi atunci când s-a schimbat procurorul general sau când a fost schimbată procurorul șef DNA, dna. Kovesi. Când am cerut schimbarea dnei Kovesi, cei de la USR spuneau că trebuie să facă referendum dacă președintele trebuie să respecte decizia CCR. Iar acum, vin și ne spun: victorie, am reușit să ne impunem candidatul nostru la Parlamentul European”. 

Dragoș Tudorache: „Noi o susținem și o vom susține pe dna Kovesi pentru că este un candidat român cu șanse reale pentru ocuparea acestei funcții. Să nu uităm că dna. Kovesi a ieșit prima din analiza tehnică și nu întâmplător pentru că și-a dovedit competențele acolo. Este păcat că actuala guvernare nu a susținut-o”.

Norica Nicolai: „Nu este candidatul României pentru că dacă ar fi fost, procedura de selecție ar fi fost la îndemâna statelor membre. Așa, fiecare persoană care îndeplinea condițiile prevăzute de regulament s-a înscris în calitate de persoană fizică. Deci, dna. Kovesi nu este candidatul României. Dna. Kovesi, comportamental, a fost submediocră. Am fost prezentă la acea dezbatere. Din păcate, decizia se va lua în viitorul Parlament”. 

Vlad Nistor: „Pentru noi lucrurile sunt foarte simple. Evident că PNL a susținut-o și o susține în continuare. Riscăm să personalizăm prea tare pentru că în România toată această poveste s-a construit în jurul simpatiilor sau antipatiilor față de dna. Kovesi. Ceea ce mi se pare important este faptul că personajul este cetățean român!”

Claudiu Manda: „Ascultați ce spune Opoziția: noi o susținem! Haideți să facem un exercițiu de imaginație, ce-ar fi însemnat dacă ieșea Dragnea sau Tăriceanu să spună: noi susținem pentru funcția de procuror general pe Ionescu sau pe Popescu. Îi vedeați în stradă spunând că Dragnea vrea să pună mâna pe Justiție”.

Vlad Nistor: „Dacă în PE, Dragnea îl susținea pe Ionescu, îl susținea corect”

Claudiu Manda: „La nivelul PE se poate, dar când vorbești de Parlamentul României nu se mai poate!”

Norica Nicolai: „Câtă duplicitate există în dezbaterea publică!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel