Consultări Cotroceni. PSD, după discuțiile cu Iohannis: „Președintele ne-a felicitat! A spus că propunerea noastră este onorabilă”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele pentru desemnarea noului premier după alegeri încep la ora 11.00, când primii intrați la discuții vor fi reprezentanții PSD, care merg cu propunerea Alexandru Rafila premier și guvern de uniune națională.

Din delegația PSD care va intra la discuții la Cotroceni fac parte Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu şi Vasile Dâncu. Alexandru Rafila - propus de PSD pentru funcția de premier - nu a mers la Cotroceni, având COVID-19 și fiind în izolare.

„Propunerea noastră de premier este dr. Alexandru Rafila, l-am prezentat la Cotroceni. L-am prezentat împreună cu programul nostru de guvernare. Președintele ne-a felicitat și a recunoscut că PSD a câștigat alegerile. A spus că propunerea de premier a PSD este o propunere onorabilă. Am menționat că negocierile ridicole, pe lângă Constituție, de la Vila Lac 1, nu au ce căuta și vom aștepta finalizarea consultărilor pentru a trage o concluzie.

Singurele negocieri în spiritul Constituției sunt cele de la Cotroceni. Am făcut propunerea unui guvern de uniune națională cu toate partidele din Parlament, inclusiv PNL.

Noi am exclus orice posibilitate a unui guvern cu PNL, cu excepția unui guvern de uniune națională. Într-un guvern de uniune națională, PSD ar face propunerea de premier în persoana lui Alexandru Rafila. Am avut mai multe discuții cu lideri de partid, nu am avut punctuale.

Am văzut ce încearcă domnii Orban și Barna, au pierdut alegerile.

Nu am avut o întâlnire personală cu dl Simion, ci doar o discuție telefonică. A fost o discuție cu un viitor coleg din parlament despre cum funcționează parlamentul. Ne-am contactat unul pe altul, am făcut rost unul de telefonul celuilalt. Nu are nici o relevanță cine a sunat primul. Nu am avut discuții pentru crearea de majorități.

Este exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar PNL”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel