Congo: busculadă omoară unsprezece oameni la un concert

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Sâmbătă, în Kinshasa, unsprezece oameni au murit din cauza unei busculade, care s-a produs în timpul unui concert susținut de starul african Fally Ipupa, pe cel mai mare stadion din capitala Republicii Congo.

Conform agenției oficiale locale de presă ACP, printre victime se află și un polițist. Ulterior, după vizita ministrului de Interne la stadionul Martirilor, numărul polițiștilor a crescut la doi. Ministrul a transmis condoleanțe familiilor victimelor îndoliate și a afirmat că cei vinovați vor trebui să plătească.

Potrivit oficialului, pe stadion era prea multă lume, organizatorul depășind capacitatea stadionului de 80.000 de persoane. Martorii susțin că stadionul era atât de plin încât lumea stătea și pe coridoare.

Potrivit presei, polițiștii au stabilit cordoane pentru a împiedica accesul pe teren, în standul VIP și podiumul, însă, sub presiunea oamenilor aceștia au cedat, mulțimea a năvălit creându-se o avalanșă umană care i-a omorât prin asfixiere pe cei care s-au împiedicat și au căzut.

Cântărețul de 44 de ani, unul dintre cei mai importanți muzicieni din Africa, cu albume vândute în întreaga lume, a sosit la propriul concert multe ore după ce acesta ar fi trebuit să înceapă.

 

Sursă foto - Facebook Fally Ipupa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel