„Conferințele miniștrilor”, la Universitatea de Vest din Timișoara

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Universitatea de Vest din Timișoara inițiază și dedică acestui an aniversar o nouă serie de conferințe. Acestea vor fi susținute de personalități ale vieții publice, care au făcut sau fac parte din Guvernul României, potrivit unui comunicat de presă.

 

Prima conferință din serie va fi susținută de dr. Cristian Diaconescu, ministru al justiției și ministru de externe în mai multe formule guvernamentale. Domnia sa propune un bilanț de etapă și invită timișorenii la un dialog diplomatic, cultural și universitar despre perspectivele strategice ale viitorului României după Centenar. În cadrul conferinței de vineri, invitat este și fostul ministru de externe (2009-2012) Teodor Baconschi.

 

Această nouă serie de conferințe vine în completarea acțiunilor care au sau au avut loc deja și au adus în mijlocul Timișoarei personalități naționale și internaționale. Putem aminti aici seria ‹‹Ambasadori la UVT››. De această dată, creăm o legătură directă pentru comunitatea noastră academică, dar și pentru cei din afara Universității, cu foști și actuali miniștri, membri marcanți ai vieții publice, diplomați, specialiști în activitatea lor profesională. Suntem în an aniversar, astfel că discuțiile cu domnii miniștri se vor axa pe România de mâine în anul Centenarului”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

 

În cadrul seriei, la Timișoara urmează să conferențieze, în data de 30 martie, Mircea Geoană, fondatorul și președintele Institutului Aspen România, ministru de externe în perioada 2000 - 2004.

 

Conferința susținută de dr. Cristian Diaconescu va avea loc vineri, 23 martie, de la ora 14.00, în sala A01, bd. Vasile Pârvan 4.

 

Link la evenimentul Facebook: https://www.facebook.com/events/1586229628163663/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel