Concert live cu 5.000 de persoane, în Spania: Toți au avut de îndeplinit o singură condiție. Artiștii au plâns când au urcat pe scenă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dincolo de măștile albe din mulțimea iubitorilor de rock, atmosfera de sâmbătă seară la sala de concerte Palau Sant Jordi din Barcelona a fost aproape aceeași ca în zilele dinaintea pandemiei. Toți participanții au avut de îndeplinit o singură condiție.

Cinci mii de fani ai grupului spaniol Love of Lesbian s-au bucurat de un concert regal după ce au fost supuși testelor de coronavirus în aceeași zi, pentru a se testa eficacitatea în prevenirea focarelor de coronavirus la evenimente culturale mari.

În cadrul spectacolului, singura regulă a fost că toată lumea a folosit strict măștile de înaltă calitate, care au fost furnizate de organizatori odată cu achiziționarea biletului.

Artiștii au plâns când au urcat pe scenă

 

Spectacolul a avut permisiunea specială a autorităților sanitare. În timp ce reuniunile de peste patru persoane sunt încă interzise în restul țării, cei care participă la concert au reușit să se amestece cu libertatea absolută.

Artiștii care au urcat pe scenă u fost impresionați de moment.  Vocalistul Santi Balmes le-a spus mulțimii că a fost prima dată după un an și jumătate când grupul a urcat pe scenă și de aceea unii membri plângeau.

Cei care și-au cumpărat biletul au putut alege unul dintre cele trei locuri pentru a fi testați cu câteva ore înaintea concertului. Cei care au dat rezultate negative au primit pe telefoanele mobile un cod de validare pentru biletele lor de participare la spectacol. S-a recomandat ca persoanele cu boli coronariene sau cancer să nu se înregistreze pentru a participa la concert, precum și pentru cei care au avut contact cu cineva care a suferit COVID-19 în ultimele săptămâni.

Concert cu 5.000 de persoane, în Spania

 

Organizatorii au declarat că acest spectacol comercial a fost primul masiv din Europa în vremurile pandemiei. Toate biletele au fost epuizate. Prețul biletelor a fost cuprins între 23 și 28 de euro, inclusiv costul testului și al măștii, a căror utilizare era obligatorie, cu excepția mâncării sau a băuturii în zonele desemnate.

Spectacolul a avut sprijinul autorităților locale și al experților de la Fundația pentru combaterea SIDA și a bolilor infecțioase din Barcelona, ​​care a organizat un studiu similar la un concert de 500 de persoane în decembrie. Organizatorii au declarat că rezultatele acestui studiu preliminar au arătat că testarea antigenului și utilizarea măștilor au fost eficiente în prevenirea infecțiilor în cadrul concertului, în ciuda distanței sociale.

Toți au avut de îndeplinit o singură condiție

 

„Aceștia sunt pași pe care îi luăm puțin câte puțin pentru a putea face concerte și evenimente culturale din nou”, a spus dr. Boris Revollo, un virolog implicat în proiectarea protocoalelor de sănătate.

Cei care au participat au fost de acord că autoritățile de sănătate publică pot informa echipa Revollo dacă au primit coronavirus la câteva săptămâni după concert. Cu aceste informații, echipa Revollo va analiza ratele de infecție în rândul celor 5.000 de persoane care au participat la spectacol, comparativ cu cele ale populației generale, pentru a detecta orice discrepanțe care ar putea indica o contagiune la concert, potrivit listindiario.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel