Comunitatea de români din Spania, gest impresionant: O tonă de alimente donate (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasada României în Spania a livrat, la Perales de Tajuña, o localitate din sud-estul Madridului, peste 1.000 de kilograme de alimente pentru o sută de familii din localitate aflate „situație vulnerabilă” din cauza coronavirusului, pentru a consolida legătura dintre comunitatea românească și municipalitatea respectivă.

Ambasada României în Regatul Spaniei și Instituto Cultural Rumano Madrid/Institutul Cultural Român de la Madrid au aderat la o inițiativă de colectare și distribuire de alimente a Primăriei Perales de Tajuña/Ayuntamiento de Perales de Tajuña, inițiativă prin intermediul căreia vor beneficia și peste 30 de familii de cetățeni români.

Gabriela Dancau, ambasadorul României în Spania, însoțită de trei dintre consulii României în Spania, a fost responsabilă de livrarea acestor aleimnte, constând din 1.600 de unități de alimente de bază.

Angajații celor două instituții române au contribuit fiecare cu donații personale pentru a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor până la depășirea situației de criză.

Dulciuri tradiționale românești, de Paște

 

„Pandemia de coronavirus ne amenință pe toți atunci când vine vorba de sănătate, însă odată cu suspendarea unor activități economice și epuizarea surselor obișnuite de venit, subzistența multor persoane depinde și de sprijinul oferit de cei din jur“, este mesajul ambasadorului României în Spania, Gabriela Dancău.

„Dacă aveți posibilitatea să ajutați pe cei afectați de actuala situație și nu ați făcut-o deja, adresați-vă primăriei din localitatea dvs. pentru a vă interesa de inițiativele la nivel local“, transmit reprezentanții ambasadaei celor care vor și au posibilitatea de a ajuta.

Primarul din Perales, Yolanda Cuenca s-a arătat recunoscătoare că printre articolele donate se află și dulciuri tipice românești, deoarece în zilele următoare se va sărbători Paștele ortodox, infrmează EFE.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel