Comisie de anchetă pentru "Operaţiunea Sparanghelul". Regulamentul a fost APROBAT

Andreea Cosma |
Data publicării:

Comisia de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia deplasării muncitorilor români sezonieri la cules de sparanghel a stabilit că va trimite scrisori către toate instituţiile implicate în situaţia care a dus la prezenţa a 2.000 de români, în perioada stării de urgenţă, pe Aeroportul din Cluj Napoca, luni fiind aprobat regulamentul acesteia, a anunţat la finalul şedinţei senatorul PSD Radu Oprea.

"Astăzi am stabilit cum arată regulamentul şi, de asemenea, am stabilit că vom trimite adrese către toate instituţiile implicate în acea perioadă în ceea ce am văzut cu toţii la televizor - 2.000 de români prezenţi în Aeroportul de la Cluj. În acea perioadă existau restricţii foarte puternice, existau dispozitive în care MAI, Ministerul Sănătăţii, MApN erau prezente. Românii trebuiau să stea acasă. Pentru a părăsi o localitate, trebuia să completeze tot felul de declaraţii. (....) Şi, într-o noapte, 2.000 de români au fost înghesuiţi pe Aeroportul de la Cluj. Obiectivele pe care le avem sunt foarte clare: Prin Hotărâre a Parlamentului României sunt cinci obiective pentru a afla de ce şi cum şi cine răspunde pentru faptul că 2.000 de români au fost în acea zi pe Aeroportul de la Cluj", a precizat Radu Oprea, la Parlament.

Parlamentul a aprobat, săptămâna trecută, constituirea unei comisii de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia deplasării muncitorilor români sezonieri la cules de sparanghel, la solicitarea liderilor PSD, Pro România şi ALDE, Marcel Ciolacu, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel