Comisia Europeană, despre certificatul digital de vaccinare: Ar fi bine să-l avem până atunci pentru a nu pierde vara

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vaccin medic de familie
vaccin medic de familie

Comisia Europeană dorește ca certificatul digital de vaccinare, care va permite o mai bună mobilitate între statele UE în contextul pandemiei COVID-19, să fie gata până la târgul de turism FITUR-2021, care se va desfășura la Madrid începând cu 19 mai, ''pentru a nu pierde vara''.

Este ceea ce a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, după o întâlnire avută marți în capitala Spaniei cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili, relatează agenția EFE. 
''Este riscant să avansăm date, dar există momente semnalate, precum 1 iunie, începutul verii, 17 mai, dată de la care britanicii au anunțat reluarea mobilității internaționale, și 19 mai, inaugurarea FITUR'', a spus comisarul european la o conferință de presă. ''Ar fi bine să-l avem până atunci pentru a nu pierde vara și pentru inaugurarea FITUR'', a adăugat el.

Parlamentul European și Consiliul UE lucrează în prezent la definitivarea detaliilor acestui certificat digital, în timp ce Comisia Europeană încearcă o coordonare cu alte țări (inclusiv Marea Britanie) pentru o recunoaștere reciprocă a certificatelor ''dacă oferă același tip de informație și fiabilitate''. Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat (negativ) pentru COVID-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecție cu noul coronavirus.

''Cine dorește să circule prin Europa și nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum'', a indicat marți vicepreședintele Comisiei Europene. În opinia sa este posibil ca până pe 14 iulie, Ziua Națională a Franței, așadar ''o dată foarte importantă pentru Europa'', circa 70% din populația Uniunii Europene să fie vaccinată anti-COVID-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel