Colecţie de artă aruncată la gunoi de femeia de serviciu

Echipa Stiri Diaspora / 28 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter.  REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIG
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter. REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIGION)
O angajată care se ocupa cu curăţenia într-un muzeu din Italia a confundat o „instalaţie” cu gunoaiele rămase în urmă de la o petrecere.

O angajată care se ocupa cu curăţenia în muzeul Museion Bozen-Bolzano din Italia a confundat o „instalaţie” expusă în instituţie cu gunoaiele rămase în urmă de la o petrecere, aşa că a decis să arunce exponatul.

 Ultima operă a artiştilor Sara Goldschmied şi Eleonora Chiari, expusă la muzeu, constă într-o cameră plină cu sticle goale de şampanie, filtre arse de ţigară, confetti colorate şi haine împrăştiate, totul reprezentând dezastrul lăsat în urmă după o petrecere. Femeia de serviciu a muzeului nu era însă iniţiată în artă.


„Angajata de la curăţenie era nouă şi i-am cerut să facă ordine în încăperea în care a avut loc o lansare de carte în seara precedentă. Când a văzut toate sticlele de şampanie din foaier a crezut că e vorba despre acea încăpere”, a explicat pentru NBC Letizia Ragaglia, directoarea muzeului.

 


În loc să cureţe încăperea care trebuia, femeia a aruncat la gunoi „instalaţia” „Unde să dansăm în seara asta”, o critică la adresa hedonismului, consumerismului şi speculaţiilor financiare de pe scena politică italiană a anilor '80.


Din fericire, femeia de serviciu s-a gândit la planetă aşa că a reciclat „gunoaiele” strânse.„A pus totul în coşuri separate, destinate reciclării, aşa că am putut să recuperăm majoritatea elementelor, mai puţin 30 de sticle de şampanie, şi să recreăm opera de la zero”, a precizat directoarea muzeului.SURSA: ADEVARUL

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.23