Colaborarea militară dintre Rusia și Iran irită Israelul 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul israelian, Yair Lapid, s-a declarat joi, în cursul unei convorbiri cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, "profund îngrijorat" de legăturile militare dintre Iran şi Rusia, notează AFP.

Cu prilejul acestei discuţii telefonice, Yair Lapid a fost "informat despre cele mai recente evoluţii din războiul din Ucraina şi a subliniat că Israelul este alături de poporul ucrainean", potrivit unui comunicat al biroului său.

Premierul israelian a subliniat, de asemenea, "îngrijorarea sa profundă cu privire la legăturile militare dintre Iran şi Rusia", a adăugat textul.

Potrivit unui responsabil israelian sub protecţia anonimatului, Yair Lapid a făcut aluzie la transferul de drone iraniene în Rusia.

Uniunea Europeană a anunţat că a adunat "probe" care demonstrează că dronele utilizate de Rusia în războiul său din Ucraina au fost furnizate de Iran şi a impus sancţiuni împotriva unor persoane şi unei entităţi iraniene.

Miercuri, la ONU, Rusia şi Iranul au dezminţit cu fermitate orice furnizare de către Teheran a unor drone armate Moscovei în războiul din Ucraina.

Israelul nu va furniza armament Ucrainei



În aceeaşi zi, ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat că Israelul nu va furniza arme Ucrainei, după un avertisment din partea Moscovei împotriva furnizării de arme israeliene Kievului.

"Politica noastră faţă de Ucraina nu se va schimba. Vom continua să sprijinim Occidentul şi să fim alături de el, dar nu vom furniza Ucrainei niciun sistem de armament", a spus Benny Gantz.

În trecut, Ucraina a cerut Israelului să-l sprijine împotriva Rusiei, însă Israelul şi Moscova întreţin strânse relaţii.

Autorităţile israeliene şi-au limitat până în prezent cooperarea cu Ucraina la ajutor umanitar şi livrări de materiale neletale pentru a-şi proteja relaţia cu Moscova.

Israelul a devenit, de asemenea, un refugiu pentru detractorii Kremlinului şi chiar şi ruşi celebri s-au mutat acolo de când a început invazia rusă a Ucrainei, pe 24 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel