COD ROSU  Cod Roșu de vreme rea în Italia: „Fiți extrem de prudenți!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cod Roșu de vreme rea în Italia: „Fiți extrem de prudenți!”
Cod Roșu de vreme rea în Italia: „Fiți extrem de prudenți!”

Avertizarea de vreme severă în Italia! Imaginea de mai sus este preluată dintr-un tweet al Departamentului de Protecție Civilă. Pentru o parte din Emilia-Romagna este astăzi cod roșu și pe cealaltă parte cod portocaliu, de parcă inundațiile de săptămâna trecută nu ar fi fost suficiente.

În Liguria, foarte devreme dimineața, au fost semnalate inundații cu probleme pentru traficul rutier. Puglia este una dintre regiunile aflate în alertă galbenă.

Departamentul de protecție civilă a emis o alertă pentru Puglia valabilă între orele 08:00 și 16:00 ore. „Se așteaptă precipitații, averse sau furtună, cu cantități cumulate de la slab la punctual moderat”

Avertizarea de vreme severă se extinde cu un cod galben pentru regiunile Abruzzo, Basilicata, Campania, Calabria, Lazio, Lombardia, Marche, Molise, Puglia, Sicilia, Trentino Alto Adige și Umbria.

Cod portocaliu în Italia. Un ciclon va lovi mai multe zile, cu consecințe semnificative pentru anumite regiuni

 

„Fiți extrem de prudenți!”

 

2. -imagine fara descriere- (cod-rosu-de-vreme-rea-in-italia-fiti-extrem-de-prudenti-2.jpg)

SURSA FOTO: pexels.ro

„Cetățenii vor primi mesaje din partea Primăriei Ravenna pentru a-i informa despre evoluția situației de urgență. Sfatul meu este să fiți extrem de prudenți, să nu vă apropiați de cursurile de apă, să monitorizați alertele care sunt emise și să luați toate măsurile de precauție înainte de a avea loc alerta. În momentul în care se produce o alarmă precisă și specifică, trebuie să urmați instrucțiunile și să nu vă angajați în alte comportamente: să urcați la etajele superioare, să nu mergeți cu mașina, să nu coborâți în subsoluri”, a precizat primarul din Ravenna Michele de Pascale.

Autoritățile din Bologna și Ravenna îndeamnă cetățenii să efectueze doar deplasările necesare și să nu rămână în apropierea cursurilor de apă.

 

Un ciclon a lovit mai multe zile Italia

 

Săptămâna trecută, un ciclon format în Marea Mediterană a adus ploi abundente peste sudul și nordul Italiei. Emilia-Romagna a fost lovită de ploi torenţiale şi furtuni. Doi morți, trenuri suspendate, școli închise și sute de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele. Acesta este bilanțul dezastrului ciclonului format în Marea Mediterană.

Cele mai afectate regiuni au fost Bologna şi Ravena unde mai multe porţiuni de teren au alunecat, iar zeci de rezidenţi au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Şcolile au fost închise şi circulaţia pe anumite drumuri a fost restricţionată după ce mai multe râuri au ieşit din matcă şi au inundat şoselele. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel