Cod galben și portocaliu de instabilitate și ploi valabile până luni dimineață

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate și ploi valabile în cae mai mare parte a țării până luni dimineață

Avertizarea cod galben privește instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 28 mai, ora 12 - 30 mai, ora 10, în sud, sud-est și centru (județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț)

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

 

Cod portocaliu de ploi 28 mai - 30 mai

 

Codul portocaliu este valabil în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10 și privește instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali. Instabilitatea atmosferică va fi
accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50 - 90 l/mp. Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75 - 90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

 

Vreme instabilă pentru municipiul București

 

ANM a emis o prognoză specială, de vreme instabilă, valabilă de sâmbătă la prânz până luni dimineață, pentru municipiul București.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 mai) vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade în care se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 70 km/h) și posibil grindină.

Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 10 - 20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar duminică va fi de 27 - 28 de grade. Temperatura minimă va fi de 15 - 16 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel