Cod galben de vreme instabilă pe parcursul zilei de vineri. Care sunt județele afectate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cod galben de vreme instabilă pe parcursul zilei de vineri. Care sunt județele afectate
Cod galben de vreme instabilă pe parcursul zilei de vineri. Care sunt județele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile, în zone din 16 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 - 23:00, local în Oltenia, Dobrogea, sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei şi în nord-vestul Munteniei, precum şi în Carpaţii Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp, izolat 40 l/mp. Local, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică atât sâmbătă (9 iulie), cât şi duminică (10 iulie).

Judeţele vizate de noua atenţionare Cod galben sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timiş şi Vâlcea.

Italia, lovită de fenomene meteo extreme: După furtunile violente, grindina și tornada, vine canicula


ANM: Cod galben de vreme instabilă în zone din 16 judeţe, pe parcursul zilei de vineri

 

Vremea se va încălzi vineri în Capitală, unde maximele vor ajunge la 30 de grade Celsius, potrivit prognozei speciale pentru București, emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfe, vineri, în intervalul orar 12.00-23.00, în Capitală, vremea se va încălzi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, conform Agerpres.

Stare de alertă în Portugalia: Secetă, căldură şi riscuri de incendii de vegetaţie

 

Meteorologii anunță că în partea a doua a lunii iulie și la începutul lunii august, România se va confrunta cu noi perioade de caniculă. Până atunci, însă, va fi o săptămână cu temperaturi mai scăzute decât cele normale în iulie.

În săptămâna 11 – 18 iulie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar ma ales în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel