Ce se întâmplă cu avizul CNSAS în cazul Adinei Florea, propusă la conducerea DNA

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ce se întâmplă cu avizul CNSAS în cazul Adinei Florea, propusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, la șefia DNA, și invocat de președintele Iohannis? Iată o întrebare pe care încearcă să o lămurească mai mulți membri CA al CNSAS.

În cazul Adinei Florea, se pare că acordarea avizului ridică o serie de probleme de legalitate. Declarația îi aparține unuia dintre membrii CNSAS, într-o notă adresată președintelui instituției, Constantin Buchet. Alexandra Toader susține că ședința din 21 decembrie 2018, în care trebuia să fie luată în discuție Nota de constatare în cazul lui Florea, nu a mai avut loc și că avizul de necolaborare ar fi fost întocmit înainte de a primi răspunsurile de la toți deținătorii de arhivă, în cazul de față MApN, după cum relalează g4media.

”Un alt element pe care vi-l semnalez privește ședința ”de urgență” convocată pentru data de 21 decembrie 2018, pentru a se vota doar menținerea adeverinței în cazul doamnei Adina Florea. Ședința nu s-a mai ținut, în lipsă de cvorum. Cu toate acestea, publicarea pe pagina de internet a Ordinii de zi a ședinței din 21 decembrie 2018 poate crea confuzia că membrii Colegiului s-au întrunit la respectiva dată. În acest sens, consider necesară postarea pe site-ul CNSAS a unei mențiuni în dreptul Ordinii de zi a ședinței care nu a mai avut loc, care să lămurească acest aspect și, de asemenea, să se specifice data pentru care se reportează. De asemenea, consider că trebuie să li se transmită tuturor membrilor Colegiului proiectul ordinii de zi din data de 21 decembrie 2018”, scrie Alexandra Toader în nota pentru Constantin Buchet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel