Clătite pufoase fără ouă, lapte și unt. O rețetă ușoară și rapidă pentru un mic dejun de nota 10

Nicoleta Baciu / 11 aug 2021, 08:45 Salveaza PDF Comentarii
Clătite pufoase fără ouă, lapte și unt. O rețetă ușoară și rapidă pentru un mic dejun de nota 10
Clătite pufoase fără ouă, lapte și unt. O rețetă ușoară și rapidă pentru un mic dejun de nota 10

Aceste clătite nu conțin ingrediente derivate din animale, deci sunt perfecte pentru cei care urmează o dietă vegană. Pentru a le face și mai delicioase, le ungem cu ciocolată neagră topită, care le va face irezistibile.

Clătitele sunt moi și sățioase și conțin mai puține calorii decât clătitele americane clasice. Pentru această rețetă, alegeți laptele vegetal preferat: poate fi de soia sau orez, migdale sau ovăz, cocos sau migdale. Aceste clătite sunt excelente pentru un mic dejun sănătos și hrănitor. Dacă le pregătiți în avans, a doua zi dimineață încălziți-le în cuptorul cu microunde câteva secunde: vor fi ca și cum au fost proaspăt făcute!

 

Ingredientele pentru Clătite pufoase fără ouă, lapte și unt:

160 g făină,

50 g zahăr,

200 ml lapte vegetal,

2 lingurițe de ulei de floarea soarelui,

1 linguriță de praf de copt,

3 pătrate de ciocolată neagră,

căpșuni sau afine proaspete

 

Clătite pufoase fără ouă, lapte și unt. Pașii care trebuie urmați

 

Luați un castron și amestecați făina cu praful de copt și zahărul. Adăugați treptat laptele și uleiul și amestecați cu un tel pentru a face aluatul neted și fără bulgări.

 

Încercați și rețeta: Chec cu ciocolată. Un deliciu culinar cu doar 135 de calorii pe porție 

Odată ce aluatul este gata, luați o tigaie antiaderentă. Turnați o linguriță de ulei de floarea soarelui pe fundul tigăii, apoi cu un prosop de hârtie ungeți uniform tigaia.

 

Vedeți și. Negresă de ciocolată, cu nucă și mentă. Un desert delicios și irezistibil, în zilele aride de vară

 

Porniți aragazul și după ce tigaia s-a încins, turați un polonic de aluat. După aproximativ 2-3 minute de gătit la foc mediu, se vor forma bule la suprafața clătitei. Este timpul să o întoarceți și să o gătiți de cealaltă parte. Când sunt gata, transferați-o pe o farfurie plată și lăsați-o să se răcească.

 

Ar putea să vă placă și: Fursecuri de migdale cu ciocolată și nucă de cocos. Secretul cofetarilor italieni pentru un desert senzațional

 

Continuați până când vei termina tot aluatul. La final, topiți două sau trei pătrățele de ciocolată neagră la bain-marie (sau la cuptorul cu microunde). Așezați 3-4 clătite una peste alta și turnați peste ele ciocolata topită!  Poftă bună!

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy