Clătite moi și de gustoase: ingredientul secret care le face fabuloase

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Clătite moi și de gustoase -  ingredientul secret care le face fabuloase. Sursa - Pexels
Clătite moi și de gustoase - ingredientul secret care le face fabuloase. Sursa - Pexels

Clătitele nu au fost niciodată atât de moi și gustoase: iată ingredientul „secret” care le face fabuloase și procesul pas cu pas.

Clătitele sunt, probabil, unul dintre cele mai gustoase preparare, servite la micul mic dejun. Aceste clătite dulci sunt iubite în întreaga lume, fiind, adesea, pregătite dimineața, mai ales în weekend, când avem mai mult timp ca să stăm în bucătărie.

Cum să faci Churros, cel mai popular desert din Spania. Nu e deloc greu să le faci acasă

Rețeta clasică de clătite este foarte simplă, dar există într-adevăr multe variante, unele în special ușoare, altele - cu ingrediente care ne dau energie, iar altele pur și simplu originale și delicioase, cu ingrediente neașteptate.

Focaccia moale și gustoasă. Nici nu va trebui să porniți cuptorul 

Ceea ce vă propunem este rețeta celor mai moi clătite pe care le-ați încercat vreodată. Aceste clătite, de fapt, sunt pregătite cu un ingredient special care face diferența. Ești curios să știi ce este?

Dacă îți plac clătitele și le prepari des la micul dejun, pentru familia ta, nu trebuie să ratezi această rețetă specială, care este făcută cu un ingredient neașteptat, capabil să facă clătitele mai moi și mai gustoase ca niciodată: vorbim despre iaurt. Încearcă să-l adaugi în aluat și vei vedea că rezultatul se schimbă complet. 

Tort cu migdale ca la Ikea. Pare greu de crezut, dar iese mai gustos făcut acasă

 

Iată toate ingredientele:

200 grame de iaurt,

150 ml lapte,

120 grame de făină,

1 ou,

80 grame chipsuri de ciocolată,

50 grame zahăr,

praf de sare,

praf de copt.

 

Modul de preparare

 

Mai întâi, adăugați iaurt, laptele, oul și  praf de sare. Se adaugă apoi zaharul, iar la final - făina și praful de cop. Amestecați cu grija pentru a nu se formeze cocoloașe.

Când ați obținut un aluat neted și omogen, adăugați și chipsurile de ciocolată și amestecați din nou pentru a le întinde uniform. 

Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert "la pahar". E gata în doar 10 minute

În acest moment, luați câte un poloni de aluat și puneți-l într-o tigaie. Gătiți clătitele super moi și gustoase într-o tigaie unsă ușor cu unt. Vor fi delicioase! Poftă bună!

 

 

BONUS. Plăcintă cu brânză, conopidă și ouă. O poți mânca la orice oră. Trebuie s-o încerci neapărat!

 

Plăcintă cu brânză, conopidă și ouă. Dacă adăugați mai multă brânză și ouă la o conopidă, obțineți un fel de mâncare cu aspect spectaculos și cu un gust uimitor. 

Există multe rețete delicioase, dar aceasta este una dintre cele mai bune. Pentru a pregăti o plăcintă de conopidă, aveți nevoie de ingrediente foarte simple și accesibile:

- 1 conopidă

- 4 ouă

- 200 de grame de brânză tare

- 4 linguri de maioneză

- 1 lingură de unt

- sare.

 

Chifteluțe de dovlecei cu telemea - Chiar și cel mai mare carnivor va fi dat pe spate de gustul deosebit

 

Plăcintă cu brânză, conopidă și ouă - Mod de preparare

 

 

Versiune scurtă de gătit: Aduceți 2 litri de apă la punctul de fierbere, puneți sare. Dezasamblați conopida în buchețele. Se fierb buchețelele timp de 4 minute, se pun într-o strecurătoare. Prăjiți părțile de conopidă într-o tigaie (în unt). Bateți ouăle, sarea și maioneza într-un castron. Răzuiți brânza. Se amestecă ingredientele. Se pune totul într-o formă, se toarnă peste amestec. Gătiți la cuptor până devin maro auriu.

Mod de preparare: În primul rând, turnăm apa într-o cratiță mică, cam doi litri, adăugăm o jumătate de lingură de sare și dăm apa la fiert. Între timp, dezasamblam conopida în buchețele. 

Punem buchețelele în apă clocotită și le fierbem 3-4 minute pentru ca buchețelele de conopidă să devină puțin mai moi. Scoatem din apă buchețelele de conopidă cu o lingură cu fantă.  

Chiftele de conopidă, super dietetice și rapid de preparat. Doar 30 de calorii

Punem tigaia pe foc și topim untul. Apoi, adăugăm buchețelele de conopidă fierte în tigaie. Le călim până la primele semne ale apariției unei cruste aurii. Apropo, dacă adăugați unt, mai degrabă decât ulei vegetal, atunci când prăjiți legumele, atunci gustul felului de mâncare finit este complet diferit. Acest lucru este valabil pentru dovlecei, vinete, ardei. 

Cât se prăjește conopida, pregătim umplutura pentru plăcintă. Spargem ouăle într-un castron adânc, adăugăm maioneza și un praf de sare. Batem cu telul. În acest caz, maioneza poate fi înlocuită cu cinci linguri de lapte. 

Dăm brânza pe răzătoarea fină. Adăugăm brânza la ouă și maioneză și amestecăm foarte bine.  

Vom pune conopida călită într-o tavă rotundă de copt cu laterale. Încercăm să aranjăm buchețelele de conopidă cu picioarele în jos. Umplem cu brânză și masa de ouă. Nivelăm cu o lingură.

Chiftele de conopidă la cuptor. Sunt foarte bune și conțin doar 60 de calorii. Un ingredient secret le face irezistibile

Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 15 minute. Deoarece conopida este deja fiartă și călită, trebuie doar să așteptăm până când oul se prinde în interiorul tavei. Când crusta de deasupra începe să se rumenească, plăcinta este gata.  

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel