Cum să faci Churros, cel mai popular desert din Spania. Nu e deloc greu să le faci acasă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Churros este unul dintre cele mai populare deserturi din Spania. Nu este dificil să le faci acasă, trebuie doar să urmezi rețeta noastră originală spaniolă.

Dacă există o mâncare, în afară de Paella, care unește toată Spania de la nord la sud, aceasta este Churros. Servit în mod tradițional la micul dejun (sau ca gustare), alături de o ciocolată caldă groasă în care să fie înmuiat, churros-ul spaniol este un desert prăjit, preparat din doar 2 ingrediente: apă și făină.

Faimoși și în America Latină, unde însă se servesc puțin diferit, atunci când punem churros pe masă va fi întotdeauna o încântare pentru toți copiii.

Aluatul nu este dulce în sine, este neutru, la fel ca și aluatul choux, de care se deosebește însă prin faptul că nu se adaugă ouă. Pregătirea acestei delicatese nu este dificilă, dar necesită atenție la formare și apoi la prăjire.

Află din rețeta noastră cum se fac. Astăzi ne mutăm în Spania pentru o gustare genială!

Ingrediente pentru aproximativ 12 churros

 

- 320 g apă

- sare după gust

185 g făină 00 cernută

- ulei de măsline pentru prăjit

- zahăr pudră pentru servire

Mod de preparare

 

Se toarnă apa și un vârf de cuțit generos de sare într-o cratiță, se aduce la fierbere și se adaugă făina deodată: se amestecă imediat cu o lingură de lemn sau cu o spatulă și se fierbe timp de 2 minute, până când fundul începe să sfârâie. Se va forma un amestec ferm.

Se transferă amestecul de churros într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească complet.

Acum puneți amestecul pregătit în churrera (aparat special pentru a forma churros) sau într-un șpriț/ pungă de patiserie sau pistol pentru biscuiți/fursecuri.

Cum să faci Churros, cel mai popular desert din Spania

Pe o suprafață de marmură sau pe o foaie de hârtie de copt, se formează churros, toate la aceeași lungime. Se unesc capetele fiecărui șnur pentru a obține forma clasică rotundă de churros.

churros-cum-se-fac-2

Acum trebuie să prăjim desertul.

Churros se prăjesc în mult ulei de măsline încins (165 °C) iar apoi se scot pe prosoape de hârtie.

Se presară cu zahăr pudră în momentul servirii.

Poftă bună!

Citește și: Tort cu migdale ca la Ikea. Pare greu de crezut, dar iese mai gustos făcut acasă

Sfaturi și variante

 

Churros se mănâncă cel mai bine atunci când le facem, foarte fierbinte și crocante. Totuși, dacă vă rămân resturi, le puteți păstra la temperatura camerei, bine închise în folie de aluminiu (sau într-un recipient de sticlă etanș), timp de până la 2 zile.

Înainte de a le savura, aveți grijă să le încălziți în cuptor timp de câteva minute, pentru ca acestea să-și recapete textura crocantă. Nu le încălziți niciodată în cuptorul cu microunde.

Puteți congela churros înainte de a fi prăjiți. Se pun pe o tavă îndepărtați, și abia când sunt congelați îi puteți pune în pungă.

Citește și: Spaghetti frittata (omleta italiană de spaghete) - O faci din resturile rămase de la cină și exclami neîncetat "Mamma mia!"

Pentru a vă asigura că obțineți churros perfecți, este important și foarte recomandat să îi preparați cu instrumentul adecvat: churrera. Acesta este un instrument asemănător cu un pistol de biscuiți și permite o manevrare mult mai bună a aluatului decât un sac a poche tradițional cu o duză în formă de stea. Cu o pungă de patiserie, există un risc mai mare să se formeze bule în aluat în timp ce este presat. Bulele din aluat vor face ca churros să se desfacă la gătit și pot risca să vă ardă.

Dacă, totuși, nu doriți să cumpărați o churrera și vă simțiți confortabil cu o pungă de patiserie, vă recomandăm ca acesta să nu fie de unică folosință, ci să fie confecționată dintr-o pânză bună, rezistentă și cu o duză de cel puțin 1,5 cm.
 
În principiu, există două tipuri de churros: cei cu formă dreaptă (palo) sau cei pliați (de lazo).

Rețeta este aceeași, ceea ce se schimbă este doar forma: pentru a face primul, pur și simplu formați șiruri mai scurte și nu uniți capetele. Cu dozele indicate în rețetă veți obține 12 churros de lazo sau 24 de churros drepți.

Diferența dintre churros și porras

 

În Spania, mai există un alt desert foarte comun și foarte asemănător cu churros și pe care poate că l-ați mâncat pe loc crezând că sunt churros: se numește Porras.

Acestea diferă de churros atât pentru că în aluat se adaugă bicarbonat de sodiu, cât și pentru că în mod tradițional au un diametru mai mare. Spre deosebire de churros, porras sunt coapte sub forma unei singure spirale mari care, doar după ce sunt prăjite, sunt tăiate în bucăți lungi, luând astfel aspectul de churros (motiv pentru care un ochi neatent le poate confunda cu ușurință).

Dacă vreți să încercați și Porras, este suficient să adăugați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la făină și să formați spirale mari cu aluatul direct în uleiul încins pentru prăjit.

Există versiuni de churros care conțin ingrediente suplimentare, cum ar fi ouăle sau puțin unt, care, deși dau o culoare mai strălucitoare, mai puțin palidă, aluatului și îmbogățesc masa, se abat de la rețeta originală spaniolă și dau un aluat foarte asemănător cu cel de patiserie choux.

cum-sa-faci-churros--cel-mai-popular-desert-din-spania

------------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel