Focaccia moale și gustoasă. Nici nu va trebui să porniți cuptorul 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Focaccia moale și gustoasă. Nici nu va trebui să porniți cuptorul. Sursa - Pexels 
Focaccia moale și gustoasă. Nici nu va trebui să porniți cuptorul. Sursa - Pexels 

Dacă crezi că vara trebuie să renunți la pizza și la alte preparate, care se prepară în cuptor, te înșeli. Pentru această focaccia moale și gustoasă nu va trebui să pornești cuptorul.

 

Vara ne oferă tot felul de delicii, dar ne fae să renunțăm la unele preparate pe care le iubim, în speciale cele care se prepară în cuptor. Dar cine ți-a spus că trebuie să-ți iei rămas bun de la pizza sau alte bucate delicioase?

Vă oferim o rețetă irezistibilă care vă va lua puțin timp și  pe care o puteți găti în tigaie. Nu va trebui să porniți cuptorul pentru această focaccia moale și gustoasă.

Tort cu migdale ca la Ikea. Pare greu de crezut, dar iese mai gustos făcut acasă

 

Ingredientele de care ai nevoie:

300 de grame de brânză de vaci;

200 de grame de făină;

sare după gust;

80 de grame de șuncă tăiata cubulețe;

2 dovlecei;

50 de grame de brânză dulce tăiată cubulețe;

jumătate de plic de praf de copt ;

ulei după cum este necesar.

 

Cum se prepară această focaccia moale și gustoasă

 

După ce ai spălat cu grijă dovleceii,da-i prin răzătoare și stoarce-i pentru a elimina excesul de apă. Puneți dovleceii rași într-un bol și adăugați ricotta, apoi amestecați. Continuați cu șunca, brânză și un praf de sare. La final, adăugați făina cernută și praful de copt. Dacă amestecul este prea uscat, puteți adăuga o linguriță sau două de lapte.

Salată de orez - o cină rapidă în doar 4 pași. Ce punem în ea? Orice e în frigider, imaginația e limita

 

Încingeți o tigaie cu un strop  de ulei de măsline și turnați amestecul obținut, nivelându-l cu o spatulă. Lasă o parte să se rumenească și apoi răstoarnă-o pentru a o găti și pe cealaltă parte. Asezonează cu sare și piper. Focaccia poate fi servită atât caldă, cât și rece. Este un preparat întotdeauna delicios! Poftă bună!

 

BONUS. Prăjitura fără coacere a bunicii - Un desert proaspăt cu o umplutură irezistibilă de cremă de vanilie

 

Prăjitura fără coacere a bunicii este o tartă proaspătă și delicioasă, cu o umplutură irezistibilă de cremă cu aromă de vanilie. 

Prăjitura fără coacere a bunicii este un desert proaspăt și delicios, cu o umplutură irezistibilă de cremă cu aromă de vanilie. Aceasta este o reinterpretare a rețetei originale. În acest caz, aluatul se prepară simplu și rapid cu biscuiți tocați și unt. Nucile de pin și zahărul pudră completează suprafața prăjiturii. Este un preparat la îndemâna oricui, cu care vă puteți surprinde oaspeții chiar dacă sunteți începător în bucătărie.

Vezi și: Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert "la pahar". E gata în doar 10 minute

Este un desert delicat originar din Italia, cu o aromă irezistibilă și atemporală, potrivit pentru ocazii speciale sau pentru o simplă gustare cu prietenii. Suntem siguri că nimeni nu va putea refuza o felie.

Pentru a o prepara, nu ratați rețeta de mai jos, pas cu pas.

Ingrediente (pentru o formă de tort cu balamale de 22 cm)

 

- 300 grame biscuiți uscați,

- 150 grame unt,

- nuci de pin, după gust,

- zahăr pudră după gust.

 

Pentru umplutură ai nevoie de:

- 3 gălbenușuri de ou,

- 100 grame zahăr pudră,

- 40 grame făină,

- 500 ml lapte,

1/2 păstaie de vanilie.

 

Mod de preparare

 

Pentru a face prăjitura fără coacere a bunicii, trebuie să ne ocupăm mai întâi de crema pe care o vom folosi ca umplutură. Se pune o cratiță mare pe foc și se toarnă laptele cu o jumătate de păstaie de vanilie pentru aromă, apoi se aduce la fierbere. Ca o alternativă la vanilie, putem adăuga coajă de lămâie. În acest caz, vom alege fructe netratate și le vom spăla bine întotdeauna înainte de a le folosi.

Separat, cu un tel de mână, batem ușor gălbenușurile de ou cu zahărul pudră.

Citește și: Spaghetti frittata (omleta italiană de spaghete) - O faci din resturile rămase de la cină și exclami neîncetat "Mamma mia!"

Apoi se adaugă făina cernută și se amestecă. Se scoate păstaia de vanilie și se toarnă acest amestec în laptele care a dat în clocot.

În timp ce continuați să amestecați, pentru a evita formarea de cocoloașe, lăsați crema să se îngroașe, menținând flacăra la nivel scăzut. Când se obține consistența dorită, se ia de pe foc, se transferă într-un recipient și se lasă să se răcească.

 

Cum pregătești blatul prăjiturii

 

Se toacă biscuiții cu ajutorul unui tocător electric și se toarnă untul topit. Se amestecă bine cele două ingrediente, apoi se toarnă aproximativ 2/3 din amestec într-o formă de tort cu balamale cu diametrul de 20-22 cm, pe fundul căreia am pus hârtie de copt.

Cu dosul unei linguri, nivelăm bine baza, astfel încât să fie regulată și compactă, apoi facem o mică bordură de jur împrejur. Apoi se lasă să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Se toarnă crema, se nivelează cu o lingură și la final se acoperă cu amestecul de biscuiți rămas. Lăsăm să se răcească la frigider timp de 4-5 ore, iar înainte de servire completăm prin împrăștierea de nuci de pin și un praf de zahăr pudră la suprafață.

Prăjitura fără coacere a bunicii este gata să fie savurată. Bineînțeles, în acest caz vorbim de o bunică din Italia. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel