Salată de orez - o cină rapidă în doar 4 pași. Ce punem în ea? Orice e în frigider, imaginația e limita

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Salata de orez este felul de mâncare perfect pentru vară, fiind totodată o rețetă perfectă pentru o gustare sau un prânz complet. Descoperă mai jos un preparat extrem de versatil și gustos. 

Salata de orez este o mâncare rapidă și ușoară, perfectă pentru a fi preparată în zilele cele mai călduroase. Este un fel de mâncare extrem de versatil, care poate fi preparat cu ingredientele preferate sau cu cele pe care le avem deja în cămară. Rețeta de salată de orez, de fapt, poate fi interpretată ca o soluție de a folosi resturile de prin frigider.

Acest preparat nu se face doar cu orez alb, se poate face și cu orez venus, roșu sau brun: super gustoasă este și salata de orez cu pește sau crustacee, cum ar fi creveții.

Cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană o pot prepara prin omiterea ingredientelor de origine animală, favorizând legume precum porumbul, fasolea verde, mazărea, morcovii și dovleceii. De fapt, salata de orez este o alternativă excelentă la preparatele clasice din paste și este combinația perfectă pentru un picnic, un prânz pe plajă sau cină.

Adevăratul secret al succesului său este imaginația și calitatea ingredientelor, care pot fi oricât de variate. Noi vă propunem o variantă clasică cu șuncă, mozzarella, măsline, porumb și ton.

Vezi și: Spumă de căpșune - gustul minunat al copilăriei. E desertul "la pahar" perfect

Ingrediente


- 200 g orez

- 100 g mozzarella

- 100 g șuncă fiartă tăiată în cuburi

- 80 g porumb

- 130 g ton

- 30 g măsline negre fără sâmburi

- sare după gust

- ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

 

Începeți prin a găti orezul în apă cu sare, conform timpului de gătire indicat pe ambalaj. Când este încă al dente, se scurge, se trece sub apă rece pentru a opri procesul de gătire și se lasă să se răcească.

Este important să alegeți orezul potrivit. Alegeți un sortiment cu boabe fine, care rămân bine separate chiar și în timpul gătitului (Ribe, Veneria, Arborio, Parboiled etc.).

Transferăm apoi orezul într-un recipient și continuăm prin adăugarea tuturor ingredientelor pe care le-am pregătit între timp.

Adăugăm apoi mozzarella tăiată în bucăți mici, șunca fiartă tăiată cubulețe, tonul în ulei bine scurs, porumbul și măslinele negre fără sâmburi.

Se amestecă totul și se pune la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră, pentru ca aromele să se combine frumos între ele.

Dacă doriți, puteți să adăugați și un strop de ulei de măsline extravirgin.

Serviți și bucurați-vă de această mâncare gustoasă și ușoară.

Sfaturi și variații

O variantă a acestei salate de orez în varianta sa clasică poate fi preparată cu orez Venus, care prin culoarea sa neagră inconfundabilă conferă originalitate preparatului, sau cu orez Basmati, ceea ce face ca rețeta să fie foarte delicată și apropiată de tradiția culinară orientală.

Vezi și: Tartă cu ricotta: o adevărată minune culinară, gata în câteva minute

----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt   

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G   

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel