Clătite brașovene, cu carne tocată și ciuperci. Rețeta tradițională, pas cu pas. Combinația secretă a ingredientelor, respectată de bucătărese

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Clătite brașovene, cu carne tocată și ciuperci
Clătite brașovene, cu carne tocată și ciuperci

Vă propunem azi această minunata rețeta de clătite brașovene. Rețeta acestor clătite este o mixtură dintre bucătăria săseasă și cea românească, iar rezultatul este uimitor. Veți pune pe masă o mâncare specială, gustoasă și foarte sățioasă.

Ingrediente pentru aluat

Citește și Crepes Suzette, rețetă de clătite franțuzești. Le bat de departe la gust pe cele clasice

3 oua

500 ml lapte

300 g făină ( pentru 14-15 clătite)

sare

Încearcă și: Limbi de pisică, cele mai subțiri și fine fursecuri pe care le pregăteau bunicile. Rețeta va urca rapid în topul preferințelor tale

 

Ingrediente pentru pane:

3 oua

200 g pesmet

Ingrediente pentru umplutură:

500 g carne de pui,

500 g ciuperci,

1 ceapă,

2 ouă,

1 lingură făină,

1 pahar lapte,

2 linguri ulei,

sare, piper, paprica, cimbru uscat.

 

Clătite brașovene, cu carne tocată și ciuperci. Cum se prepară

 

Se amestecă cele 3 ouă cu 500 ml lapte și un praf de sare. Apoi se adaugă treptat făina, amestecând bine.  Apoi clătitele se prăjesc în puțin ulei. Aveți grijă ca foile de clătite să fie un pic mai groase și mai mari, decât cele obținute, ca să încapă umplutura și să se poată închide la capete.

Poate vă place și rețeta: Brioșe umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv

Pentru umplutură, trecem prin mașina de tocat ceapa, ciupercile și carnea. Aceste ingrediente se călesc în ulei încins. Făina se amestecă cu lapte rece. Separat se bat ouăle. Când s-au înmuiat și s-au rumenit ușor ceapa, carnea și ciupercile, se adaugă făina amestecată cu lapte și ouăle bătute. Dregem compoziția cu cimbru, piper, paprica și sare. Se amesteca bine și se mai lasă pe foc câteva minute până când amestecul se îngroașă.

Încercați și rețeta:  Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit  


Clătitele calde se umplu cu amestecul pregătit și se rulează, înfundând capetele. Fiecare clătită umplută se trece prin ou, apoi print pesmet și se prăjește până se formează o coajă. Clătitele prăjite se scot pe o hârtie absorbantă, ca să scăpăm de excesul de ulei. Se așează apoi pe un platou și se servesc cu smântână. Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel