Clanurile de români din Bari au preluat supremația de la grupările nigeriene în materie de prostituție

Eduard Pascu |
Data publicării:
Româncă acuzată de acte obscene într-un loc public în timpul blitz-ului carabinierilor din Roma și amenzi de peste 10.000 de euro
Româncă acuzată de acte obscene într-un loc public în timpul blitz-ului carabinierilor din Roma și amenzi de peste 10.000 de euro

Româncele sunt traficate în sudul Italiei și obligate să se prostitueze. Deși încasează mii de euro de pe urma lor, femeile primesc de la așa ziși ”protectori” între 200 și cel mult 500 de euro pe săptămână. Altele, care lucrează pe cont propriu trebuie să achite taxa de protecție clanurilor de români. 

Bari este un oraș cunoscut de foarte mult timp cum că ar fi controlat de clanurile de români. Poliția italiană a realizat o supraveghere a clanurilor din oraș și au descoperit că există o tendință a românilor de a prelua supremația în fața clanurilor nigeriene în privința prostituției. Nu de puține ori au existat confruntări între aceste clanuri pentru a își impune supremația în zonă. Chiar și unele incendii izbucnite în taberele de romi de la periferie par să aibă la bază același motiv: împărțirea zonelor de influență. 

Prostituatele ca să poată munci sunt obligate să plătească o taxă de protecție care variază între 200 și 500 de euro pe săptămână în funcție de zona în care sunt lăsate să activeze. Unele dintre prostituate locuiesc în hoteluri insalubre, mănâncă ce apucă și stau foarte multe ore pe străzi. Altele dintre ele preferă să își gestioneze singure activitatea însă, acestea nu pot scăpa de plata taxei de protecție, transmite Antena 3. 

 

Taxă de protecție ca să poată munci în voie

 

Dacă vor să schimbe zona de influență trebuie să ceară permisiunea și autorizația de la liderul zonei respective. În ultima vreme, tarifele prostituatelor au scăzut foarte mult. S-a ajuns chiar și la 20 de euro fiindcă piața prostituatelor a înregistrat un avânt considerabil. 

Femeile s-au adaptat și normelor sanitare impuse și și-au mutat activitatea din stradă în apartamente. Chiar și așa ele sunt obligate să achite taxa de protecție acestor clanuri de români. 

Acțiunea clanurilor de români nu se rezumă doar la centrul și periferia orașului Bari, ci și în municipiile învecinate: Triggiano, Rutigliano și Adelfia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel