Franța. Un fost ofițer de poliție militară a mărturisit înainte de a muri că este „Ciupitul”, criminalul în serie care a terorizat Parisul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

De zeci de ani, crimele unui ucigaș în serie rămas neprins i-au pus în dificultate pe polițiștii din Paris. Dar acum, un fost ofițer de poliție militară a mărturisit că este omul cunoscut sub numele de Le Grele - „Ciupitul” - înainte de a muri.

Bărbatul, care s-a sinucis, a lăsat un bilet în care spunea că el este ucigașul ale cărui crime au șocat Parisul în anii 1980 și 1990. Presa franceză l-a identificat sub numele de François V.

Bărbatul este suspectat că se află în spatele mai multor crime și violuri.

Testele ADN urmează să confirme dacă bărbatul este într-adevăr Le Grêlé, dar mărturisirea lui ar putea marca finalul unuia dintre cele mai notorii cazuri nerezolvate din Franța, informează Digi24. Criminalul a primit porecla „Ciupitul” din cauza feței sale marcate de acnee.

 

Crimele datează de zeci de ani

 

Printre crimele care i-au fost atribuite s-a numărat asasinarea lui Cécile Bloch, o fetiță în vârstă de 11 ani. A fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns la școala din orașul Fontainebleau, în 1986.

Trupul ei a fost găsit mai târziu în subsolul clădirii în care locuia, iar cazul a șocat întreaga țară.

Fratele vitreg al lui Cécile a trecut pe lângă un bărbat în lift în dimineața crimei și a ajutat poliția să schițeze chipul suspectului.

Dovezile ADN l-au legat pe ucigaș de alte crime și violuri. Deși crimele datează de zeci de ani, s-au înregistrat progrese în acest caz abia recent.

 

François V era un fost polițist militar

 

Potrivit presei franceze, François V a fost chemat la interogatoriu în legătură cu cazul și pentru a da o probă de ADN, dar nu s-a prezentat. Cadavrul său a fost găsit miercuri într-un apartament într-o stațiune de pe litoral, în apropiere de orașul Montpellier.

Deși poliția a confirmat puține detalii, ziarul Le Parisien a relatat că François V era un fost polițist militar în vârstă de 59 de ani.

În ultimul său mesaj, el a spus că „nu se simțea bine” în momentul crimelor, potrivit Le Parisien.

Fratele vitreg al Cécilei Bloch a vorbit anterior despre cum l-a bântuit cazul.

„Reușesc să trăiesc, dar trăiesc cu un mare sentiment de nedreptate, ireparabil”, a declarat el pentru ziarul Sud Ouest în 2015.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel