Ciuperci umplute cu legume, soia și susan. Un preparat de post mai delicios nu există!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ciuperci umplute cu legume, soia și susan. Un preparat de post mai delicios nu există! / Foto: Captură video youtube
Ciuperci umplute cu legume, soia și susan. Un preparat de post mai delicios nu există! / Foto: Captură video youtube

Pregătește o cină de post delicioasă cu aceste ciuperci minunate, umplute cu un amestec de legume și acoperite cu ceapă crocantă și cașcaval de post. Gata în 30 de minute!

Nu numai că gustul ciupercilor este incredibil, dar toată combinația de legume, soia și cașcavalul de post topit face ca postul să fie mult mai ușor de ținut și plăcut chiar. 

Știați că se spune că veganii au în mod natural mai multă energie decât cei care mănâncă carne? Ei bine, acest preparat cu ciuperci vă va face să vreți să îl preparați chiar și după ce trece postul. 

Ciupercile umplute cu quinoa, soia și susan un aer sofisticat, astfel că le poți servi și musafirilor. De asemenea, combinația clasică de sos de soia și ulei de susan prăjit va condimenta perfect quinoa și amestecul de legume, iar ceapa verde proaspătă deasupra este cireașa de pe tort. 

Ceea ce veți obțineți este o bombă super nutritivă și mai sățioasă decât v-ați aștepta vreodată!

 

Ciuperci umplute cu legume, soia și susan - Ingrediente


- 4 ciuperci portobello mari
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 cățel de usturoi (decojit și tocat mărunt)
- 1 ceapă mică (curățată și tocată mărunt)
- 1 morcov mediu (tăiat mărunt)
- 1 ardei gras verde sau roșu (tăiat mărunt)
- 1 cană de quinoa gătită
- 2 linguri de sos de soia
- 1 linguriță de ulei de susan prăjit
- 2 cepe verzi (tocate mărunt)
- 2 felii de brânză vegană 


Ciuperci umplute cu legume, soia și susan - Metodă de preparare


Preîncălziți cuptorul la 200ºC.

Folosind o lingură mică, scobiți fiecare ciupercă portobello.

Tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament și așezați ciupercile cu fața în sus. Ungeți fiecare ciupercă cu puțin ulei de măsline și lăsați-o deoparte.

Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, adăugați restul de ulei de măsline, usturoiul și ceapa și prăjiți-le timp de 3 minute, până când ceapa devine translucidă.

Adăugați morcovii și ardeii grași și prăjiți timp de 3 minute sau până când legumele sunt între fragede și crocante. Se asezonează cu sare și piper.

Se adaugă quinoa, sosul de soia și uleiul de susan și se amestecă bine. Opriți focul și umpleți fiecare ciupercă amestecul de legume.

Coaceți în cuptor timp de 10 minute.

Scoateți ciupercile din cuptor și porniți cuptorul la grill. Presărați ceapa verde deasupra fiecărei ciuperci și acoperiți cu 2 pătrățele de brânză vegană.

Se prăjesc pe grătar timp de 4-5 minute, până când brânza s-a topit și vârfurile sunt aurii. Se servesc calde.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel