Ciucă și Iohannis, mesaj pentru noul premier al Marii Britanii, Liz Truss 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis au transmis, luni, felicitări noului lider al Partidului Conservator din Marea Britanie, Liz Truss, pentru succesul obţinut de aceasta în alegerile interne.

"Felicitări, Liz Truss, pentru succesul obţinut în alegerile din Partidul Conservator. Aştept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu dumneavoastră, ca premier al Marii Britanii, în slujba ţărilor noastre şi a cetăţenilor noştri, pentru a aprofunda cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic româno-britanic", se arată în mesajul lui Ciucă, postat pe pagina de Twitter a Guvernului.

Mesajul lui Klaus Iohannis

 

Un mesaj asemănător a transmis și președintele Klaus Iohannis. 

"Felicitări Liz Truss pentru că aţi devenit noul lider al Partidului Conservator. Sunt convins că, sub conducerea dumneavoastră în calitate de viitor premier al Marii Britanii, relaţiile noastre bilaterale vor continua să se aprofundeze şi să se extindă sub auspiciile Parteneriatului nostru Strategic", a scris şeful statului, pe Twitter.

Liz Truss a câştigat în faţa lui Rishi Sunak competiţia internă din cadrul Partidului Conservator britanic după demisia premierului Boris Johnson, relatează Reuters.

Ministru de externe în Guvernul lui Johnson, Liz Truss va fi învestită premier marţi, după ce va fi primită de Regina Elisabeta a II-a la Castelul Balmoral în Scoţia, unde va veni şi premierul în exerciţiu pentru a-i prezenta suveranei demisia. 

Truss, mesaj pentru Boris Johnson

 

''Voi veni cu un plan clar de reducere a taxelor şi pentru creştere economică. Voi găsi soluţii pentru criza energetică, mă voi ocupa de problema facturilor energetice, dar şi de problemele pe termen lung pe care le avem în aprovizionarea cu energie'', a declarat Truss după anunţul rezultatului votului intern.

''Vreau de asemenea să-i mulţumesc liderului nostru de până acum, Boris Johnson. Boris, tu ai reuşit să închei Brexitul. Tu l-ai zdrobit pe (fostul lider al opoziţiei laburiste n.red) Jeremy Corbyn. Ai desfăşurat vaccinul (anti-COVID-19) şi l-ai oprit pe Vladimir Putin'' în Ucraina, a mai spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel