Ciucă anunță că a finalizat evaluarea miniștrilor: "10 criterii obiective" 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă anunță că a finalizat evaluarea miniștrilor din guvernul pe care-l conduce. Evaluarea ar fi fost făcută din perspectiva a zece criterii obiective. 

"În cele șapte luni de guvernare am reușit să garantăm siguranță și stabilitate românilor, să protejăm cetățenii și economia de efectele crizelor cu care România, asemenea multor state, se confruntă în această perioadă. Este nevoie să consolidăm ceea ce am reușit până acum, iar stabilitatea socială, economică și politică sunt fundamentale pentru continuarea obiectivelor noastre. În cele șapte luni de mandat, în contextul dificil binecunoscut, am reușit să progresăm social, economic și să consolidăm statutul nostru în plan internațional pentru că am avut capacitatea de a acționa coerent și coordonat ca echipa guvernamentală să protejeze interesele cetățenilor români și ale României.

Am avut stabilitatea politică și susținerea Coaliției de Guvernare, a Parlamentului și a Președintelui României, care au făcut posibil să garantăm românilor siguranță, protecție, iar țării, angajarea pe drumul dezvoltării. Evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului am făcut-o pe baza a zece criterii obiective raportate la așteptările cetățeanului și societății românești. La fel de importante au fost și rămân, pentru fiecare membru al echipei guvernamentale, respectarea criteriilor de integritate și de transparență, valori fără de care nicio politică guvernamentală nu ar avea credibilitate. Avem datoria morală și responsabilitatea de a veni în fața cetățenilor și a le prezenta onest ce am făcut până acum și ce ne-am propus in continuare. Am făcut-o și o voi face de fiecare dată.Susținerea românilor este fundamentul pe care putem construi mai departe, iar stabilitatea echipei de miniștri oferă garanția că vom acționa în continuare responsabil pentru atingerea obiectivelor cetățenilor noștri și pentru continuarea procesului de modernizare a României," a transmis Nicolae Ciucă. 

Rămâne de văzut când vor fi făcute publice rezultatele acestei evaluări. 

Ieftinirea carburanților cu 50 de bani, cea mai discutată măsură 

 

Una dintre cele mai controversate măsuri a fost cea legată de ieftinrea carburanților cu 50 de bani. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că preţurile la carburanţi au scăzut, acest lucru fiind "o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării", iar în perioada următoare este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate.

"Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă", a scris Ciucă, pe Facebook.

Premierul a mai transmis că pentru transportatori este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adiţional parte din preţul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

"Prin acest pachet de măsuri am evitat penuria şi raţionalizarea carburantului - aşa cum se întâmplă deja în alte state - şi am generat o scădere a preţului pe care bugetul de stat să o poată susţine fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute preţuri la carburant din Europa şi trebuie să rămână aşa", a adăugat Nicolae Ciucă.

Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi a intrat în vigoare în această noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel