Cîţu, reproșuri la adresa PSD că vine la negocieri cu reforme din programul de guvernare al lui Dragnea: „E bizar“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Premierul interimar Florin Cîţu a transmis, astăzi, după întâlnirea cu echipa de negociatori a social-democraţilor că nu este de acord cu taxa de solidaritate. „Este bizar să vorbim astăzi de măsurile pe care le-am contracarat din programul lui Dragnea“, a replicat Cîțu după runda de negocieri purtată azi.

Florin Cîțu, președintele PNL, le-a reproşat pesediştilor că PSD vine cu măsuri din programul de guvernare al lui Liviu Dragnea.  El le-a reamintit celor de la PSD că el nu a fost de acord nici în 2017 cu taxa de solidaritate, subliniind că măsura s-a regăsit şi în programul de guvernare al fostului premier Mihai Tudose care a condus Executivul în timp ce lider al PSD era Liviu Dragnea, dar şi în programul de guvernare al predecesorului său, Sorin Grindeanu.

“Nu este un blocaj. Sunt încă aceste divergenţe referitoare la modul în care noi vedem să administrăm o economie. Am arătat în ultimii ani de zile că se poate să ai şi venituri bugetare mai mari fără să creşti taxe şi să ai o redistribuţie pe care o face piaţa. Noi aşa credem că fără intervenţia statului se pot redistribui resursele în economie în mod echitabil şi eficient. De partea cealaltă însă, se doreşte intervenţia statului, aşa se crede că se poate redistribui avuţia.

PSD, negocieri cu PNL pe reforme din programul de guvernare al lui Dragnea

 

Am spus şi ieri, este bizar să vorbim astăzi de măsurile pe care le-am contracarat din programul lui Dragnea: taxa de solidaritate, impozitul pe venit global. Sunt mai multe acolo. M-am uitat şi am revăzut programul acela: cam tot ce era acolo este în acest program. Mi se pare bizar, la doi ani după ce am arătat că acel program a fost prost, că nu l-au implementat deşi aveau o majoritate, sper să nu vină cu naţionalizarea filonului 2 de pensii”, a afirmat Florin Cîţu.

Cîţu nu este de acord nici cu taxarea progresivă şi a subliniat că PNL nu va prelua măsurile pe care Liviu Dragnea voia să le impună pentru că dacă aceste taxe ar fi fost benefice, atunci social-democraţii nu ar fi ezitat să le aplice. Premierul interimar a adăugat că ar fi culmea ca măsurile de guvernare respective să fie implementate astăzi după ce, cu doi ani în urmă, liberalii le-au contracarat.

“Le-am atacat atunci, ar fi culmea să le introducem astăzi. Nu pentru că există o barieră ideologică, ci pentru că nu funcţionează. Nu ne opunem măsurilor, dar vrem ca toate aceste măsuri să fie bazate pe criteriile economiei de piaţă”.

Negocieri PNL-PSD: „Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante de premier”

 

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat, duminică, după o nouă rundă de negocieri PNL-PSD la Palatul Parlamentului, că se va merge la preşedintele Klaus Iohannis cu mai multe variante de premier din partea celor două partide.

„În ceea ce priveşte premierul, noi am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi le vom anunţa public (...) Decât să apară tot felul de informaţii pe surse, când avem o concluzie, vom prezenta”, a spus Cîţu, care a evitat să răspundă la întrebarea jurnaliştilor dacă şi el este una din variantele luate în calcul pentru funcţia de premier.

El a explicat că nu a fost stabilită o dată pentru întâlnirea cu preşedintele.

„Încă nu avem o dată. Astăzi - mâine va trebui rezolvată problema premierului. Sunt mai multe variante de premier (...) Vom face o şedinţă la partid pentru a aproba forma finală a programului de guvernare. Noi am agreat că mâine va fi forma finală a programului de guvernare. După aceea urmează protocolul coaliţiei de guvernare”, a subliniat Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel