Cîțu îl contrazice pe Orban: „În România vaccinul este și va rămâne gratuit”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

În România vaccinul este și va rămâne gratuit și nu este nicio discuție în guvern de a schimba lucrurile, spune premierul Florin Cîțu, ca reacție la anunțul lui Ludovic Orban, potrivit căruia vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contracost.

„În România vaccinul este și va rămâne gratuit. Nu este nicio discuție în acest moment în guvernul României de a schimba lucrurile. Din contră, deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia”, spune Florin Cîțu.

Replica premierului vine după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, luni, la Pitești, că vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contracost, ca în cazul gripei.

„Și așa... noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, spune Ludovic Orban.

Întrebat când ar putea ca vaccinarea anti-COVID să fie contracost, liderul PNL a răspuns: „într-un viitor oarecare”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel