Cipru. Turiştii din România, puşi în categoria B. Ce trebuie să facă românii care vor să meargă în vacanţă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul cipriot de externe, Nikos Christodoulides, şi viceministrul turismului, Savvas Perdios, au participat vineri la o teleconferinţă cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene la Nicosia, cărora le-au explicat în ce condiţii se reia turismul în Cipru, relatează CNA.

Conform statisticilor epidemiologice, ţările europene au fost împărţite de autorităţile cipriote în două categorii: A - pentru care intrarea în Cipru se va face fără restricţii, şi B - ai căror cetăţeni au nevoie de testarea Real Time PCR pentru coronavirus, fie în ţara de origine, cu 72 de ore înainte, fie la sosire, dacă testarea nu este larg disponibilă pentru public în statul respectiv.

Din prima categorie fac parte Austria, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Ungaria, cărora li se adaugă Israelul. România se află în a doua categorie, alături de Cehia, Croaţia, Elveţia, Estonia şi Polonia. Ambasadorii statelor care nu fac parte din niciuna dintre cele două categorii şi-au exprimat interesul pentru condiţiile care trebuie îndeplinite pentru includerea pe listă.

Zborurile internaţionale către Cipru se reiau din 9 iunie. Nicosia a comunicat la sfârşitul lui mai partenerilor din domeniul turismului protocoalele de urmat pentru evitarea necesităţii carantinei, printr-o scrisoare semnată de Christodoulides Perdios şi de ministrul transporturilor, Yannis Karousos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel