Ciorbea, la final de mandat: "Am avut multe realizări care au fost ignorate"

Andreea Cosma / 26 iun 2019, 14:40 Salveaza PDF Comentarii

Victor Ciorbea şi-a făcut bilanţul la finalul mandatului său de Avoocat al Poporului. Acesta susţine că a avut multe realizări ignorate de opinia publică.

"În perioada mai 2014 - mai 2019, instituţia a cunoscut o creştere atât calitativă, cât şi cantitativă, la nivel de structură, dar şi a activităţii de apărare şi promovare a drepturilor omului. (...) Apreciez că, pentru reuşita succesorilor mei în această funcţie, nu trebuie omis că instrumentul principal în activitatea Avocatului Poporului îl constituie autoritatea lui, puterea de a admonesta şi critica, constituţional şi legal, activitatea autorităţilor administrative, în special, precum şi suportul major al opiniei publice, mass-media şi sprijinul tuturor autorităţilor publice. Or, dacă activitatea Avocatul Poporului este supusă atenţiei publice în mod conjunctural şi cel mai adesea numai din perspectiva ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului contestate la Curtea Constituţională, aceasta se va răsfrânge în mod negativ asupra încrederii pe care trebuie să o aibă atât autorităţile statului, cât şi cetăţenii în Ombudsman, astfel încât munca sa şi a echipei sale nu sunt oglindite în îmbunătăţirea relaţiei dintre stat şi persoanele fizice. În concluzie, alături de colegi, cărora le mulţumesc şi pe această cale, am avut multe realizări în acest mandat, care, adesea, au fost ignorate. Vă rog să nu faceţi acelaşi lucru cu cei care îmi urmează în funcţie", a scris Victor Ciorbea, pe pagina de Facebook "Instituția Avocatul Poporului".

Citeşte şi: Candidaţii pentru funcţia de Avocat al Poporului, VALIDAŢI. Weber: "OUG-urile ar trebui evitate"

Luni, Victor Ciorbea a înaintat o adresă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor prin care i-a informat că mandatul său de Avocat al Poporului a încetat.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy