Candidaţii pentru funcţia de Avocat al Poporului, VALIDAŢI. Weber: "OUG-urile ar trebui evitate"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au validat, miercuri, prin vot în unanimitate, cei trei candidaţi propuşi pentru funcţia de Avocat al Poporului, constatând că aceştia au îndeplinit condiţiile pentru a candida, notează Agerpres.

Propunerile care au fost avansate de grupurile parlamentare sunt Renate Weber din partea PSD - ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) şi Cătălin Voinea Mic, din partea PMP. Plenul Parlamentului urmează să decidă prin vot cine va fi ales Avocat al Poporului.

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE o susţine pe Renate Weber. La finalul audierilor, aceasta a făcut câteva declaraţii.

"Renate Weber: Ordonanţele de urgenţă, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie evitate. Ca şi Avocat al Poporului, dacă voi fi ales, o să facem o evaluare dacă ele trebuie sau nu atacate la CCR.

Jurnalist: OUG 13 a fost bună sau nu?

Renate Weber: Iertaţi-mă, cred că insistaţi prea mult şi eu v-am dat un răspuns (...) Viziunea mea este că fiecare situaţie trebuie analizată".

Luni, Victor Ciorbea a înaintat o adresă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor prin care i-a informat că mandatul său de Avocat al Poporului a încetat.

Avocatul Poporului este numit în şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului pentru un mandat de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel