Urmărește dezbaterea live

Ciorbă ardelenească de urzici. Rețeta și ingredientul secret, care își va aduce aminte de aromele copilăriei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciorba ardeleneasca de urzici
Ciorba ardeleneasca de urzici

Ciorbă ardelenească de urzicii, dreasă cu lapte și smântână, este un preparat care îți va aduce aminte de aromele copilăriei. Pe tarabe deja au apărut urzicile, prin urmare acum este momentul să gătim ceva din ele. Sunt pline de beneficii și sănătate,  potrivite pentru consumul uman doar primăvara. În această perioada, urzicile sunt fragede și nu au acele fibre tari din interiorul tulpinilor. Sunt perfecte pentru ciorba de urzici, mâncărica de urzici, dar și pentru umplutura unor plăcinte.  

Ciorbă ardelenească de urzici. Rețeta și ingredientul secret, care își va aduce aminte de aromele copilăriei. Ingrediente 

Citește și Pulled pork la cuptor. Cea mai ușoară rețetă de friptură fragedă de porc care se topește în gură!

400 gr urzici proaspete

2 legături de ceapă verde

1 legătură de usturoi verde

1 litru de lapte (cu 3,5% grăsime)

330 ml lapte bătut

150 gr smântână (cu 25% grăsime)

3 oua

40 ml ulei

25 gr făină

1 linguriță de boia dulce

sare și piper după gust

oțet pentru acrit (preferabil de mere)

(opțional) slănina afumată, dacă nu vreți să adăugați ulei 

     

Ciorbă ardelenească de urzici. Rețeta și ingredientul secret, care își va aduce aminte de aromele copilăriei.  Cum se pregătește

 

 

Pentru ciorba ardelenească de urzici se aleg bine urzicile și se spală în apa rece apoi se lasă la uscat. Într-o oală mare, se pune la fiert apa cu o lingură de sare. Când apa a început sa fiarbă, se pun urzicile și se lasă 3-4 minute.

Urzicile se scurg de apa fiartă și se pun într-un castron mare cu apa cu gheață. După ce se scurg și se storc, urzicile se toacă mărunt. Într-o oală de 4-5 litri se adaugă uleiul, păstrând deoparte doar o linguriță. Se călesc usturoiul și ceapa cu un praf de sare.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Ciorbă ardelenească de urzici, s-ar putea să îți placă și rețeta Piure de urzici cu usturoi. Rețetă simplă de primăvară, plină de vitamine. O porție de sănătate și multe beneficii

 

Ciorbă ardelenească de urzici. Dacă vreți să folosiți slănina afumată, puneți-o în tigaie, lăsați-o să se prăjească bine până se face jumări, apoi scoateți-o din tigaie și căliți în grăsimea lăsata ceapa și usturoiul. Când ceapa și usturoiul s-au înmuiat, presărați făina și amestecați rapid. Puneți în tigaie și boiaua dulce, apoi turnați treptat laptele și amestecați bine. Puneți în tigaie urzicile tocate și 1 litru de apa fierbinte. Se lasă la fiert mediu timp de 8-10 minute.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Ciorbă ardelenească de urzici, s-ar putea să îți placă și rețeta Omletă de cartofi, rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri

 

Între timp, separați albușurile de gălbenuș de la două ouă. Peste gălbenușuri, se adaugă treptat laptele bătut și se amesteca bine cu o furculiță. Peste albușuri se adaugă și oul rămas, sare și piper și se bate bine cu furculița. Într-o tigaie se pune uleiul rămas și se toarnă ouăle bătute și se lasă pe foc până se face o omletă, pe care o vom tăia în fâșii subțiri.

Amestecul de gălbenușuri și lapte se diluează cu 2-3 polonice de zeamă fierbinte. Se oprește focul și se pune peste ciorba din oală acest amestec, omogenizând bine. Adăugați sare, piper și oțet după gust. La final adăugați și tăițeii din omletă și presărați mărar proaspăt tocat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel