Omletă de cartofi, rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Omletă de cartofi este rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri. Deși poate părea ciudat, întrucât oul este ingredientul principal al acestui preparat, se poate substitui într-un mod extrem de delicios. 

Dacă aveți un copil cu alergie la ou, trebuie să știți că pentru aproape toate rețetele există o modalitate de a substitui oul. În acest fel, copilul dumneavoastră se poate bucura de mâncare fără să se simtă diferit. 

Omleta de cartofi este una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din gastronomia spaniolă. Cartoful este o plantă originară din America de Sud și a fost cunoscută de spanioli prin mâna incașilor. În quechua, incașii numeau planta „tata”. 

Vezi și: Tort miraculos cu brânză. Rețeta unui tort dietetic surprinzător: Mănânci și nu te mai oprești

 

Omletă de cartofi fără ou - Ingrediente

 

4 cartofi

6 linguri de făină de grâu

3 linguri de lapte

O notă ușoară de cremă de brânză

1/2 cana de apa

1/2 ceapa

Sare

Ulei de măsline

 

Omletă de cartofi fără ou - Mod de preparare

 

Se curăță cartofii și ceapa și se taie felii. Se prăjește în ulei din abundență.

Între timp, amestecați făina de grâu cu laptele și sarea. Adăugați 1/2 cană de apă și bateți bine.

Scoateți cartofii și ceapa când sunt gata, scurgeți, turnați în amestecul de făină și amestecați și adăugați brânză Philadelphia.

Puneți aluatul într-o tigaie cu puțin ulei și lăsați aproximativ 5 minute la foc mediu. Întoarceți și gătiți pe cealaltă parte încă 5 minute.

Scoateți și serviți fierbinte.

Sfat: Puteți folosi făina de grâu amestecată cu făină de porumb.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy