Ciolacu, după declaraţia lui Iohannis privind autonomia Ţinutului Secuiesc: „Am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, el calificând afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă ca fiind 'un atac grosolan'.

„Să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins acum definitiv în Senat. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor, să fie clar. Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după 4 luni de zile. Au trimis 4 cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor. (...) Preşedintele a venit cu un atac grosolan. Astăzi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi că este preşedintele Românei”, a declarat Ciolacu la Parlament.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Senatul este for decizional în acest caz.

Ca urmare a faptului că termenul de dezbatere şi vot a fost depăşit în Camera Deputaţilor, iar acest for a constatat adoptarea tacită a proiectului în şedinţa din 23 aprilie, propunerea legislativă a trecut în forma depusă de iniţiatori - deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan. Raportul Comisiei pentru administraţie a fost de respingere.

La Senat, proiectul a fost respins miercuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel