Ciolacu, aluzie la scandalul pe tema Ținutului Secuiesc: „După 30 de ani se termină acest cretinism”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, în plenul Camerei Deputaților că, împreună cu colegul său de partid, președintele Senatului Robert Cazanciuc, au depus două proiecte de hotărâre care „să termine cretinismul”.

Liderul PSD a făcut, astfel, aluzie la scandalul recent pe tema Ținutului Secuiesc, declanșat de președintele Klaus Iohannis.

Prin apelativul „cretinism”, Ciolacu a ironizat declarațiile mai vechi ale șefului statului, în campania prezidențială din 2014, când, potrivit G4media.ro, Iohannis a spus despre „tema falsă” a ruperii Ardealului că este „un cretinism”.

Acum, președintele interimar al PSD a anunțat modificara regulamentului, astfel încât Parlamentul să nu mai ia în considerare nicio inițiativă care ar afecta „caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român”.

Ciolacu a precizat că un proiect similar va fi depus și la Senat pentru modificarea regulamentului acestei Camere legislative.

 

Ciolacu: „Acest derapaj este evident!”

 

„Eu consider că acest derapaj este evident. Este un conflict declanșat interetnic, nepermis, și dus într-o direcție de către președintele României, a anilor 1990." - a spus Ciolacu.

„Articol unic. – Regulamentul Camerei Deputaților aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaților nr.8/1994, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.338 din 27 aprilie 2020, se modifică după cum urmează:

„g) hotărăşte, în cazul iniţiativelor legislative, reţinerea lor spre dezbatere şi adoptare ca primă Cameră sesizată sau trimiterea la Senat a celor pentru care Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Nu sunt luate în considerare iniţiativele legislative care afectează caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, precum și cele care afectează integritatea și inalienabilitatea teritoriului României”, a anunțat Marcel Ciolacu în plenul Camerei Deputaților.

Liderul PSD a încheiat anunțul, spunând că, în acest fel, „se termină acest cretinism”: „Cu alte cuvinte, după 30 de ani se termină acest cretinism de folosire a unui conflict interetnic politic”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel