Ciolacu, REPLICĂ pentru Klaus Iohannis: "Hai să vă spun eu ce cred că e GOLĂNESC"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat la afirmaţia lui Klaus Iohannis care a catalogat moţiunea pe Finanţe drept o "golăneală a PSD", şeful Camerei precizând că "golănesc" este când premierul Ludovic Orban trimite legi în Parlament fără să ţină cont de avizul Consiliului Legislativ.

"Dreptul legal, democratic şi constituţional al PSD de a depune moţiune simplă împotriva lui Cîţu a fost calificat drept 'golănesc'. Hai să vă spun eu ce cred că e 'golănesc', pentru că tocmai am citit proiectul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului privind abilitarea de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare. 'Golănesc' este când Orban trimite legi în Parlament fără să ţină cont de avizul Consiliului Legislativ. PNL şi Guvernul lor de incompetenţi ar fi aflat că nu poţi să modifici prin lege de abilitare prevederi organice din legi. Apropo, Orban, vezi că lipsa avizului de la Consiliul Legislativ e motiv clar de neconstituţionalitate! 'Golănesc' mai este când Guvernul cere Parlamentului să poată da ordonanţe pe domenii generice, deşi legea te obligă să spui clar ce vrei să faci', a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, '' 'golăneală' este să ajungi să guvernezi o ţară fără să stăpâneşti lucruri de bază şi proceduri elementare în relaţia cu Parlamentul". "Sau eşti doar un amator. Şi te cheamă Ludovic Orban!", a adăugat liderul social-democrat.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că moţiunea simplă la adresa ministrului Finanţelor a reprezentat "o golăneală a PSD", în primul rând pentru că nu a îndeplinit criteriile din Regulamentul Senatului privind modul în care se întocmeşte un astfel de document.

"În primul rând, aş vrea să clasific un pic aşa-numita moţiune simplă din Senat, pe care o consider o golăneală a PSD. În primul rând, aşa-numita moţiune simplă nu îndeplineşte criteriile din Regulamentul Senatului în ceea ce priveşte felul în care se întocmeşte o moţiune simplă. În al doilea rând, am putut să observăm, sper, majoritatea cu indignare, cum fostul ministru al Finanţelor, înconjurat de un grup nemotivat de vesel de senatori PSD, trecând prin faţa sau prin spatele celui care dădea un interviu, a considerat că este momentul să-l jignească pe actualul ministru al Finanţelor într-un mod incalificabil în faţa camerelor de luat vederi. Asta îmi confirmă că a fost o golăneală intenţionată şi un derapaj democratic", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel